18 Mayıs 2013 Cumartesi

DEMİRSPOR KÜLLİYATI 2013-2






























Geçen hafta Kartal semalarından, farklı Selamsızspor galibiyetiyle döndükten sonra bu hafta yine liderlik hesapları yapmaya başladık. Rakip grubun orta halli ama tehlikeli takımı Küçükyalı Yelken Spor’du.

Günün anlam ve önemi nedeniyle altlık yapma fırsatı bulamadık.Maç saatine yakın stadın yolunu tuttuk.

Tribünlerde her zamanki tanıdık simalar. Stattaki yerimizi aldığımız sırada Üsküdar Salacak – Orhanlıspor U19 maçı devam ediyordu.

Tribünde Demirspor’un apaçi gençliği çekirdek servisinde bulunuyor. Maçta puan kaybı olabileceğine dair garip bir his var içimde. Umarım yanılırız diye düşünürken U19 maçı sona eriyor. (maçın Üsküdar Salacak – 4 Orhanlıspor – 6 şeklinde bittiğini belirtelim)

Küçükyalı Yelken Spor ve Demirspor sahadaki yerlerini alıyorlar.Kısa bir idmandan sonra seremoni için orta yuvarlağa doğru hareketleniyorlar.Kaptanlar top ve kale seçimini yapıyorlar.

Ve maç zamanı…

Ortadağ maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen ve Selamsız maçında oynamayan Burak ilk 11'de. Geçen hafta oyuna sonradan giren genç Muammer de kadrodaki yerini almış. Özgür ve Yiğit yedek kulübesinde. Kaptan Cumhur’un kardeşi de tribünde. Takımın toplu bir resmini çekiyor hatta.





























Küçükyalı Yelken kurmaylarıyla olan konuşmalarından 4 numaralı Orhan Yılmaz’ın da Cumhur’la kardeş olduğunu öğreniyorum. (daha yeni öğrendim ya la.)

Maça oldukça hızlı başladık.

Henüz 5. dakikada Cumhur’un nefis pasında Burak mutlak pozisyondan yararlanamıyor.

8. dakikada Muammer’in düşürülmesiyle penaltı kazanıyoruz. Ve maalesef Cumhur’un ayağından penaltıdan yararlanamıyoruz.

Karşılıklı cılız ataklarla sürüyor maç. Ama akıllarda maçın başındaki kötü düşünceler yok değil. Bir puan kaybı yaşayacağız sanki. Derken Küçükyalı Yelken karambol pozisyonunda golü buluyor ve 0-1 öne geçiyor. Bu dakikalarda pek etkili değiliz. Devre bu skorla tamamlanıyor.






























İkinci yarıda Ferdi’nin yerine Yiğit oyunda. Kör döğüşü şeklinde geçen dakikalarda şans eseri, ortaya gelen topa ters bir vuruş yapan Küçükyalı Yelkenli oyuncu sayesinde beraberliği yakalıyoruz: 1-1.

Bu dakikadan sonra ne oluyorsa oluyor işte. Tribünün önündeki yan hakem ve ona uyan orta hakem verdikleri kararlarla saç baş yolduruyor adeta. Gerginliğin habercisi bu anlar. Tribünde Demir Gençlik tezahüratlarla sahaya on numara etki yapıyor. Takımın gazı da tamam. Yükleniyoruz.

Beraberlik golünden 4 dakika sonra Kaptan Cumhur kafayla önüne aldığı topla kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve topu ağlara yolluyor. Ancak orta hakem Cumhur’un topu elle düzelttiğini söyleyip golü iptal ediyor. Sahada Demir tribünde seyirci deliriyor. Cumhur itirazlar sonucu ikinci sarıdan oyundan atılıyor. Saha komiseri Cumhur’u tribüne çıkarıyor.

Hem golden hem de Hasanpaşa maçı öncesi en önemli oyuncularımızdan birinden oluyoruz. Yan hakeme küfür kıyamet. Dengesini iyice kaybeden orta hakem eyyam kararlarında çığır açıyor.

71. dakikada Küçükyalı Yelken de 10 kişi kalıyor. Ancak maalesef 73. dakikada Küçükyalı 11 numaralı oyuncusunun kafa vuruşu ile 1-2 öne geçiyor. Golden sonra Ali Enver hoca ilginç bir şekilde kaleci değişikliğine gidiyor. Azizcan’ın yerine Zafer oyunda. Kimse anlam veremiyor. Tribüne çıkan Cumhur da dahil.





























Tekrardan yan hakeme tehditler, küfürler eşliğinde Küçükyalı Yelken kalesine yüklenmeye devam ediyoruz.

84. dakikada Yiğit’in mükemmel şutuyla 2-2’lik eşitliği yakalıyoruz. Tribünler yıkılıyor. 2-2’den sonra galibiyeti arıyoruz. Ya da aradığımızı sanıyoruz. Cumhur tribünden “Ali Suat yayın oraya gitsene abi, yüklenin” diye bağırıyor. Ali Suat “Hoca geri gel diyo abi. Beraberliğe razı adam” şeklinde serzenişte bulunuyor. Tabii bu arada yan hakeme tacizler devam ediyor. Çıldırtıcı kararlar tam gaz devam çünkü. “Bi bitmediniz ulan” diye haykırıyoruz tribünden. Ve sonunda polisler Haydarpaşa Stadı’nda. Bir tanesi maç oynanırken sahaya girip yan hakemin arkasında alıyor soluğu.

Kırmızı kartlar yüzünden maçın en az 5-6 dakika uzayacağını sanarken yüce Türk hakemimiz maçı birden sonlandırıyor. Neyin korkusuysa artık.

Demirsporlu oyuncular ve teknik kadro, hakemin etrafında bitiveriyor anında.





























Küçükyalı Yelkenli oyuncular dahi maçı neden erken bitirdi derken hakemin tavrına şaşırmıyoruz.

Beklenmedik ama içimize doğan puan kaybını yaşıyoruz. Balkan Yeşilbağlar’ın Hasanpaşa’yı 11-0 yendiği haftada çok şey kaybettik. 2 puan + kaptan + moral.

İlk yarının son maçı 15.05.2013 Çarşamba Hasanpaşa’yla deplasmanda. Açıkçası bu durumda beraberliğe razıyım. Güç Demir’le olsun diyoruz. Güzel haberlerini bekliyoruz Demirim…

Not: Demirspor hafta içinde Hasanpaşa'yı deplasmanda 3-0 mağlup ederek zirve koşusunu sürdürdü

by Barad-dur


Demirspor Külliyatı 2013-1

Hiç yorum yok: