22 Eylül 2013 Pazar

PAROLA SERSEM ŞAFAK!!!

























Eindhoven bugün oynanacak PSV-Ajax maçı için alarmda. Daha doğrusu Eindhoven belediye başkanı Rob van Gijzel alarmda. İşçi Partisi'nden belediye başkanlığına seçilen Van Gijzel bugün hiçbir Ajax taraftarının Eindhoven'a gelmesini istemiyor. Aslında hikayeyi bir başa sarmak lazım. Hollanda'nın ulusal tren işletmecisi NS bu hafta sonu Den Bosch ile Eindhoven arasında bakım çalışmaları yapıyor. Hollanda'da bu bakım çalışmaları önceden planlanır ve son dakika sürprizi olmamasına rağmen kamuoyuna duyurulur, böylece o gün yolculuk yapacak insanlar da başka alternatifler aramaya başlarlar (tabii bu çalışmanın tam maç haftasına gelmesinin arkasında komplo teorileri aramak da mümkün). Genelde bu gibi durumlarda NS ya da o şehrin belediyesi bir otobüs ayarlar ve örneğin Amsterdam'dan Eindhoven'a yolculuk etmek isteyenlere, gelebilecekleri son nokta Den Bosch'tan sonra Eindhoven'a kadar otobüs hizmeti verir. 

Ancak bu sefer durum farklı. Ortada bir otobüs hizmeti yok. Ajax taraftarları Den Bosch yerel mahkemesine bu konuda bir başvuru yaptılar ancak 3 gün önce başvuru reddedildi. Yargıç, Eindhoven belediyesinin böyle bir zorunluluğu olmadığını ve Ajax taraftarlarının Eindhoven'a gelmesi halinde kamu sağlığını ve asayişi bozacakbazı davranışlar gösterebileceği endişeleri sebebiyle başvurunun reddedildiğini açıkladı. Dolayısıyla bugün Philips Stadyumu'nda hiçbir Ajax taraftarı olmayacak. Eindhoven polisi dün geceden itibaren şehre giriş çıkış yapan otomobilleri de farklı noktalarda kontrole başladı ve şu ana kadar 8 Ajax taraftarı tutuklandı. Ajax taraftarlar birliği Eindhoven belediyesine "neden korkuyorsunuz, bu sadece futbol" mesajı gönderdi ama değişen bir şey yok. Seyircisiz oynanan Ajax-Feyenoor maçlarından sonra Hollanda'nın diğer büyük maçı da kara listeye eklendi. 

1 yorum:

varol döken dedi ki...

arjantin steak house dururken ne işleri var zaten maçta, aç şarabı çağır napolili garsonu o yorumlasın markus merk gibi otur seyret mis!