1 Ekim 2013 Salı

SHADRACH EGHAN

























Adı Bollywood'da günde 4 film çeviren Hintli aktörlere benziyor arkadaşın ama iş sandığınız gibi değil. Hollanda'da kendilerini genç yaşta göstermeye başlayan siyahi oyuncular genelde orta sahada veya açık oyuncusu olarak görev yaparlar. Atletik yapıları ve o meşhur "basıp giden" karakterleriyle de Hollanda defanslarına zorlu anlar yaşatırlar. Bunda kariyerlerinin son döneminde futbola başladıkları kulüplere dönen yaşlı defans oyuncularının da kurban rolü oynadığını belirtmeden geçmemek lazım. Ama bu şekilde patlayan her yıldız adayı bir yıldıza dönüşmüyor. Eljero Elia Hollanda'da ilk kez çıkış yaptığında geleceğin en büyük yeteneklerinden birisi olarak gösteriliyordu ama ne Hamburg'da, Twente'de olduğu gibi bir etki yaratabildi ne de Juventus'ta kadroya girebildi. Bugün Werder Bremen'de...

19 yaşındaki Shadrach Eghan da Twente formasıyla geçtiğimiz pazar günü, Groningen'in 5-0'la evine yollandığı maçta 2 gol birden attı. Doğum yeri Gana-Akosombo ve doğduğu şehirdeki Golden Boot Futbol Akademisi çıkışlı. FC Twente bu akademinin resmi ortağı. Akademi mezunlarını çıkardıktan sonra kariyerlerindeki gelişimi de yakından takip ediyor. Eghan da 2011 ve 2012 yıllarındaki deneme sürelerinden sonra 2013 ara transfer döneminde 4,5 yıllık anlaşmaya imza atarak, Patrick Kluivert'ın çalıştırdığı genç takıma dahil edildi. 14 Eylüldeki PSV maçında orta sahanın ortasında ilk 11'de sahaya çıktı ve takımının ilk golünü kaydetti. Ardından da Groningen'a 2 gol. Boy 1.65, atom karıncadan hallice. Twente onu NAC Breda'ya kiraya göndermeyi düşünüyordu ama kadroda tutulmasının karşılığını alıyorlar. Onu keşfeden adam şubat ayında kulüpteki 2. dönemi sona eren Steve McClaren'dı. Eghan 240 bin euroluk yıllık ücretiyle de ligin en çok maaş alan genç oyuncusu durumunda. Gelişiminin ne yönde olduğunu göreceğiz. 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir Ola John gördüm sanki...

Bloga uzun zamandır göz atmamıştım. Futbol yazmayalı da bayağı oldu. Paslanmıştım sevgili FlyingDutchman, güzel yazılarını okuyunca kendime geldim.

LeFoot

Flying Dutchman dedi ki...

selamlar, biz de yazıları özledik de neyi yazacaksın, Katar sermayesini mi? Fransa'da da mertlik bozuldu :)