23 Ocak 2014 Perşembe

KEWELL, ŞEYH MANSUR'UN ÇALIŞANI OLDU





















Manchester kulübünün sahibi olan ve kamuoyunda Şeyh Mansur olarak bilinen Mansour bin Zayed Al Nahyan, Avustralya’nın Melbourne Heart takımını satın aldı.

Avustralya A Ligi takımlarından Melbourne Heart’ın yüzde 80 oranındaki hissesi, Manchester City kulübünün de sahibi olan Şeyh Mansur tarafından 12 milyon dolara satın alındı. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre birkaç gündür Sydney ve Melbourne’da devam eden görüşmeler sonucu 2 taraf satış anlaşmasını imzaladı. Geri kalan yüzde 20’lik hisse, şehrin rugby takımı Melbourne Storm’a ait olacak. Manchester City ve gelecek sezondan itibaren MLS’de mücadele edecek olan New York City F.C’nin de Genel Direktörlüğünü yapan Ferrán Soriano, Melbourne Heart’ı Avustralya’nın en güçlü takımlarından birisi yapmak için çalışacaklarını açıkladı. Ancak bu sezon futbolcular ve teknik ekip kapsamında büyük değişiklikler yapılması planlanmıyor.

2009 yılında kurulan takım şu anda A Ligi’nde son sırada bulunuyor. 10 takımın mücadele ettiği ligde, geride kalan 15 maçta sadece 1 kez kazanabilen Melbourne Heart'ın kaptanlığını Harry Kewell yapıyor. Takımın başında ise Hollandalı John van ‘t Schip var.

Hiç yorum yok: