26 Eylül 2007 Çarşamba

LIVERPOOL KUPA BEYİ




Türk basınının favori başlığıyla açalım istedik..

Dün Avrupa’da kupa gecesiydi. İngiltere Lig Kupası 3. Turunda Arsenal Newcastle United’ı Emirates Stadı’nda konuk ederken, Liverpool Reading deplasmanındaydı. Daha doğrusu Steve Finnan ve Fernando Torres’i bir kenara koysanız Liverpool yedekleri de denebilir. Rafa Benitez’in her maç takım tertibini değiştirmesi ünlüdür ama bu sefer Liverpol forması altında bu sezon ilk kez gördüğümüz adamlar da mevcuttu. Torres’i bir kenara koyalım dedik ama maçı Reading deplasmanında 4-2 kazanan kırmızıların son 3 golünün de sahibi aynı İspanyol golcüydü. Arsenal son 6 dakikada Nicolas Bendter ve Denilson’ın attığı gollerle Saksağanları 2-0’la geçti.Cardiff City ise West Bromwich Albion’ı deplasmdan 4-2 ile geçti. Golleri atan isimler Robbie Fowler, J. Floyd Hasselbaink ve Trevor Sinclair olunca Cardiff’in bu sene nasıl bir kadro kurduğunu idrak edebiliriz sanırım. Gerçi bu kadro ismen daha küçük ama dinamizm açısından vitesi sürekli büyüten kadrolara karşı ne yapar bilinmez.

Hollanda’da ise Vitesse Arnhem’in düşüşü sürüyor. Eindhoven kentinin PSV’nin yanında üvey evlat muamelesi gören Jupiler League takımı FC Eindhoven’a deplasmanda 4-2 ile boyun eğdiler.

Almanya Ligi’nde ise kupanın aksine lig maçları oynandı ve Halil Altıntop’un hafta içinde tribünlerden aldığı protestolara karşılık cevabı takımının Duisburg deplasmanında 2 golle aldığı üç puanın açılışını yaptığı 3. dakikada attığı goldü.

Hiç yorum yok: