21 Nisan 2011 Perşembe

MÜZİK TARİHİNİN EFSANE ALBÜMLERİ 8/10: QUEEN - A KIND OF MAGIC

























Freddie Mercury taptığımız bir adam. Çünkü bize göre dünyanın gelmiş geçmiş en güzel sesine sahip erkek vokal. Freddie Mercury çok kızdığımız bir adam. Böyle bir cevheri AIDS belasına kurban ettiği için.

Tanzanya Zanzibar doğumlu bu adam AIDS’den hayatını kaybettiğinde sadece 45 yaşındaydı ve şüphesiz bu dünyaya armağan edeceği çok şey vardı. İlginçtir, grubun kaydettiği son stüdyo albümü Innuendo’nun kapanış parçası “Show Must Go On” adeta Mercury’nin ölümünden sonra izlenmesi gereken vasiyetiydi.

Bizim bahsedeceğimiz albüm grubun 12. stüdyo albümü. 2 Haziran 1986 tarihinde piyasaya sürülen “A Kind Of Magic”. Genel olarak grubun müziklerini yaptığı film olan “Highlander”ı temel alan albüm (buna rağmen filme ait bir soundtrack albümü hiç yayınlanmamıştır), çıktığı anda İngiltere’de 1 numaraya yükseldi. “One Vision”, “A Kind Of Magic”, “Friends Will Be Friends”, “Who Wants To Live Forever” gibi unutulmaz klasikler söz konusu albümde yer alır. Özellikle Christopher Lambert ve Sean Connery’nin İskoç tepelerinde gezerken arka planda çalan “Who Wants To Live Forever” hastalığını iyiden iyiye hissetmeye başlayan Mercury’nin bir başka mesajıdır.

Bu albümle ilgili ilginç bir ayrıntı da şudur ki, ilk defa bir Queen albümünde albümün adını taşıyan bir şarkı vardır aynı zamanda. Daha önce çıkardığı 11 stüdyo albümünde Queen albümde yer alan şarkılardan farklı albüm isimleri kullanmıştır.

Freddie Mercury: Lead Vocals, Piano, Backing Vocals, Synthesisers, Programming
Brian May: Electric Guitars, Backing Vocals, Lead Vocals, Synthesisers, Programming
Roger Taylor: Drums, Electronic Drums, Backing Vocals, Synthesisers, Programming
John Deacon: Bass, Electric Guitars, Synthesisers, Programming

Hiç yorum yok: