18 Ocak 2008 Cuma

AFRİKA KUPASI 2008



Pazar günü ev sahibi Gana ile Gine'nin maçı ile açılıyor. Favori Afrika'nın son 4-5 yıldaki yükselen değeri Fildişi Sahilleri. 2006 Dünya Kupası'nda da onlardan çok şey bekleniyordu ama grup maçlarında hayal kırıklığı yarattılar. Ev sahibi Gana, Kamerun ve Nijerya da her zaman iddialıdır elbet. Turnuva 10 Şubat tarihinde yukarıda görülen başkent Akra Stadyumu'ndaki finalle son bulacak. Yıllardır bu turnuvanın takvimi sebebi ile ülkelerinin mill itakımlarına giden futbolcuların takımlarını nasıl yalnız bıraktıkları konuşulur, hatta sürekli bazı takımlarla ülke federasyonları arasında büyük tartışmalar çıkar. Sonunda Afrika Kıtası’ndan bir kaç gündür, bundan sonraki turnuvanın tarihinin daha makul bir tarihe çekileceği hakkında açıklamalar geliyor. Daha önce kendi ülkesinin iki takımından oluşturduğu kadro ile turnuvaya gelen Sudan'la ilgili bir yazı yazmıştık. Şimdi de favori Fildişi Sahilleri'nin kadrosunu ve grupları verelim.

Kaleciler 
Boubacar Barry (KSC Lokeren/BEL), Stephane Loboue (Greuther Fürth/GER), Tiassé Koné (Africa Sports/CIV)

Defans
Emmanuel Eboue (Arsenal/ENG), Kolo Toure (Arsenal/ENG), Arthur Boka (Stuttgart/GER), Constant Djakpa (Pandurii Targu Jiu/ROM), Steve Gohouri (Borussia Monchengladbach/GER), Abdoulaye Meite (Bolton/ENG), Marc Zoro (Benfica/POR)

Orta Saha 
Emerse Fae (Reading/ENG), Christian Koffi Ndri Romaric (Le Mans/FRA), Siaka Tiene (Saint-Etienne/FRA), Yaya Toure (FC Barcelona/ESP), Didier Zokora (Tottenham/ENG)

Forvet 
Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea/ENG), Aruna Dindane (Lens/FRA), Kader Keita (Lyon/FRA), Arouna Kone (Sevilla/ESP), Bakari Koné "Baky" (Nice/FRA), Gervais Yao Kouassi "Gervinho" (Le Mans/FRA), Boubacar Sanogo (Werder Bremen/GER)

A Grubu: Gana, Fas, Gine, Namibya
B Grubu: Nijerya, Fildişi Sahilleri, Mali, Benin
C Grubu: Mısır, Kamerun, Zambia, Sudan
D Grubu:Tunus, Senegal, Güney Afrika, Angola

Hiç yorum yok: