7 Mayıs 2009 Perşembe

ANKARAGÜCÜ KABİLESİNDEN



Eski maçları araştırırken rastladım, beni zincirleme reaksiyon sonucu bir çok anıya götüren o isme. Zaire'li (şimdiki adı ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti) Ndayi Kalenga. 1.68'lik boyu ile Türkiye'de çıktığı ilk maçlardan birinde Kadıköy'de gol atınca Fenerbahçe tribünlerine koşup sevinç gösterisinde bulunmuş, ardından da maçın hakemi Oğuz Sarvan kendisine sarı kart gösterip "artık geç sahana" şeklinde işarette bulunmuş ama Kalenga (tahminen Afrika dilleri dışında bir dil bilmediği için) hala rakip alanda şovuna devam edince alnının ortasına kırmızıyı yemiştir. Kalenga'nın bir başka unutulmaz anı Ankara'da oynanan bir Ankaragücü-Galatasaray maçında maç 1-1 devam ederken 92. dakikada attığı goldür. Kalenga diyince akla tabi Mulowayi Kazadi, Ohene Kennedy ve Mostafa Tarek de geliyor. Bu oyuncuların hepsi kısa süreli olarak Ankaragücü forması giymiş ve kimsenin bilmediği nedenlerle ortadan kaybolmuşlardır.



Yine çok iyi hatırlarım atv'nin de futbol maçlarını verdiği yıllarda bir Ankaragücü maçı sırasında Kazadi sıcaktan bunalmış, hakemden izin almadan kulübeye gidip oturmuş, suyunu içip 5-6 dakika dinlendikten sonra tekrar sahaya hakemden izin almadan dönmüş ve bu da, o sırada maçı yorumlayan Erman Toroğlu'nu deliye döndürmüştür. Ganalı Ohene Kenedy ve Mısırlı Mostafa Tarek de Ankaragücü'nün nereden geldiği belli olmayan ve faili meçhul transferlerindendi. Kalenga daha sonra Malta Ligi'nde forma giydi. Kennedy Ankaragücü'nden sonra bir süre de Adanaspor'da forma giyip Türkiye'den ayrıldı. Mostafa Tarek futbol hayatına halen ülkesi 2. liginde devam ediyor. Egzantrik adam Kazadi'nin ise şu an hangi işle meşgul olduğunu bilemiyoruz.

5 yorum:

Free Siyaset dedi ki...

kalenganın samiyende kacırdıgı penaltı da unutulmayan anlarından oldu ben fenerli icin. atıs oncesi topa kosarken S cizince olan olmustu.

sekobarbital dedi ki...

bi de mkalele ler vardı malatya ve göztepe..

McDennis dedi ki...

kaLenga KKTC Liginde Kucuk KaymakLi ve son oLarak BinatLi formaLarini giymistir..
Koyu bir Magusa Turk Gucu taraftari olarak, beni KaymakLi macLarini izLemeye goturen bir adam oLmustur kendisi zamaninda. GoL attiktan sonra Martins misaLi takLa sovLari da vardi. Hic unutmam..

Unknown dedi ki...

Kenedy
M'Bayo
Coulibaly
Augustine
Tehteh
Kona
Bushi

Bunlar aklımda kalan oyuncular..
Birde gollerini izleyebiliyoruz..

http://www.ligtv.com.tr/VideoLig/Default.aspx

Nuraya girin 01-02 sezonu 4.hafta
Ankaragücü 2 : 5 Gençlerbirliği maçında ilk gol 21. dakikada M'bayo'nun gol şovunu mutlaka izleyin..

Adsız dedi ki...

kalenga nin gs ye son dakikada attigi gol hala unutamadigim bi goldur; gecekondunun tellerine yapisip yasadigim sevinc dun gibi son olarak,
haydi basdir coulibaly sende k..