14 Ocak 2009 Çarşamba

ASSİST AHMET ÇAKAR GOL DUGARRY



26 Ekim 2007'deki "Son yılların en büyük 10 hakem hatası" yazımıza bu şekilde bir madde yazmışız.

Bordeaux - Milan: 3-0 (19 Mart 1996): Aslında başlıktan da anlaşılacağı gibi bu hatanın Türk Futboluyla ilgisi işin hakem tarafında karşımıza çıkıyor. 1996 yılında UEFA Kupası yarı finalinde Milan ilk maçta kendi evinde Bordeaux'yu 2-0 mağlup etti. 15 gün sonraki rövanşta maçın hakemi Ahmet Çakar'dı. Bordeaux sürpriz bir ilk önce 1-0 öne geçti. Ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Zinedine Zidane geldi. Atışı kullandı, kaleciye doğru giden top büyük bir hata yaparak barajın arkasında duran Ahmet Çakar'a çarptı ve yön değiştirerek ceza sahasının dışına doğru yöneldi. Ahmet Çakar'ın bu güzel pasını boş geçmek istemeyen Christophe Dugarry de topun gelişine vurdu ve durumnu 2-0'a getirdi. Aynı Dugarry maçta Zidane'ın assistiyle bir gol daha atarak Milan'ı kupanın dışına gönderdi. 3-0. Maçtan sonra Fabio Capello yenilginin faturasını Ahmet Çakar'a kesti. Ahmet Çakar bugün hala golde kendi hatasının olmadığını savunuyor ve işi abartıp “evet kardeşim Costacurta’yla Maldini arasından yükseldim kafayı vurdum ben attım, var mı diyeceğiniz” diye dalgaya vuruyor ama pozisyonu gözlerimizle gördük. Tezimizde ısrarlıyız.

Neyse ki UEFA'nın hazırladığı belgesel sayesinde o konuyla ilgili görsel imkansızlığımızı giderdik. Çakar Santra programında ""ne çarpması alakası yok, orta yapıldı, o ona verdi, o ona verdi o da gitti vurdu gol oldu" diyor ve ama olayın gelişimini yıllar geçtikçe unutmuş görünüyor.Zira aynen 15 ay önce yazdığımız gibi Ahmet hoca kaleciye giden bir topu kafasıyla Dugarry'nin biraz gerisine indiriyor. Gol Dugarry, assist Ahmet Çakar bunun başka tarifi yok. Buyrun görüntü siz karar verin.

9 yorum:

Free Siyaset dedi ki...

maçı show tv canlı vermişti. not olarak düşelim. o zaman ender izlenebiliyordu avrupa maları.

Unknown dedi ki...

videoya göre ahmet hoca 2. golün asistini yapmış :)

Ser dedi ki...

gecenlerde nerede oldugunu hatirlamadigim bir post vardi.. neyin asist olarak sayilmasi gerektigi, korneri ya da serbest vurusun asist kategorisine girip girmedigi konusunda.

valla yukardakiler hakkinda kesin bir gorus belirtemiycem ama Ahmet Cakar'in istatistiklerine 1 asist eklenmis, ondan eminim..

Adsız dedi ki...

Olay o değilde şu video yu izleyince bir kez daha KAZIM KANAT ı anmak gecti içimden. Hakan Şükür kulakların çınlasın...

Şairler Parkı dedi ki...

Dugarry golden sonra yanlış yere koşuyor. Ahmet Çakar'a koşmalıymış:)

giggle loop dedi ki...

Abi bu ara Ahmet çakar da yarı final diyo ama çeyrek final maçıydı o. Siz ona bakmayın. Congratulations bile diyemiyor adam, 3-4 defa deniyo hiçbirinde alakası yok. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor yaa şovmen.

Raziel dedi ki...

http://www.alkislarlayasiyorum.com/index.php?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=68c09af3acbbc95f48ad80178f5a4f8f6e18c732

müthiş.

Minero dedi ki...

@Serhat

Aceto'nun Blog'da idi o tartışma Avrupa Asist krallığı postunda idi.

Konuya dönersek videoyu izledik gerçekten çarpmış ve gol olmuş ama durduğu yerin yanlış olduğunu düşünmüyorum pek. Barajın arkasında topun gelme ihtimalinin az olduğu bir yerde imiş. Yani pasın atılışı yanlış. Yoksa dışarı çıkan topa kafa atıp gol atmamış Ahmet Çakar

Figueres dedi ki...

Ahmet Cakar'i gunahim kdr sevebilmem mumkun degil. Bu subjektif bakis acima ragmen bu pozisyonda cok bariz bi hatasi oldugunu dusunmuyorum. talihsizlik gibi daha cok. ama tabiki tum defansi agir terse dusurdu.

bu arada 80lerin orta sonlarinda yanlis hatirlamiyorsam bi ankaragucu-bjk macinda da top hakeme carpip da gol olmustu. youtube mutube falan heralde onu bulmak mumkun olmaz arvislerde.