14 Ocak 2009 Çarşamba

SABRİ SARIOĞLU: THE JUDGEMENT DAY



















'Rab'bin günü bir hırsız gibi gelecek. O gün gökler büyük bir gürültüyle ortadan kalkacak, maddesel öğeler yanarak yok olacak, Sabri Sarıoğlu frikikten gol atacak yer ve yeryüzünde yapılmış olan her şey yanıp bitecek'

(2.Petrus 3:10).

Rabb'in Günü geliyor ve senin çapul malını senin içinde pay edecekler. Çünkü milletleri Yerusalim'e cenge toplayacağım ve şehir alınacak ve evler alınacak ve evler yağma edilecek. (Zekerya, 14/1-2) Ve bela şu olacak, o bela ki... Ayakları üzerinde dururken etleri eriyecek ve Sabri Sarıoğlu frikikten gol atacak ve gözleri çukurları içinde eriyecek ve ağızlarında dilleri eriyecek.

(Zekerya, 14-12)

Ancak bir göz kırpması gibi ya da daha yakın olan (Nahl, 16/77) ve ne yerlerin ne göklerin ağırlığını kaldıramayacağı o saat ansızın gelecek ve Sabri Sarıoğlu frikik için topun başına geçecek."

(Araf, 7/187)

Zamanında Jack Palance'ın sunduğu bir program vardı ki kapanışını programın ismiyle yapardı. Bu postu da onunla bitirmek lazım. Sabri Sarıoğlu frikikten gol attı. İster inan....ister inanma.

16 yorum:

varol döken dedi ki...

rabbin günü geldi mi bilmem de bugün benim gülme günüm gelmiş... aceto da devletli burada sen:)

bravo...

(sahi attı mı sabri frikikten gol:)

Ser dedi ki...

abi naaptin ya.. gulme krizine girdim monitore karsi :)

bu alametlere Umit Ozat'in sol ayakla orta yapmasi, Emre'nin Fenerbahce kaptani olmasi, Umit Karan'in hakeme itiraz etmeden mac tamamlamasi, Demiroren'in Besiktas baskanligini birakmasi ve Tuncay'in top kontrolunu ogrenmesi eklenebilir sanirim..

kenzavey dedi ki...

CSKA Sofya maçında atmıştı UCL eleme turunda ilk parladığı sene

varol döken dedi ki...

@serhat
tuncay top kontrolünü çoktan öğrendi ama yakında kontrolü tümden veriyormuş (evleniyormuş:)

Volkan dedi ki...

Sabri'nin 2003 yılında cska sofia - Galatasaray maçında frikik golü attığını hatırlarım. Yanlış ta olabilir, golleri çok aradım bulamadım. Ben inatla isabetli orta yapacağı günü bekliyorum.

Ser dedi ki...

@varol

Tuncay hala bazen kaval kemigini kullanmakta israr ediyo ama eskisine gore buyuk bir gelisme var diyebiliriz..

en azindan kontrolu tumden verdigi kisi fanatik fenerli :) eskiden antuda kose yazisi yazardi mustakbel esi. hala yaziyor mu bilmiyorum..

Yasin dedi ki...

Sabri Sarioglu'nun daha evvel Bosna Milli ve Kayseri kupa maçlarında da frikik golü var. Daha uzaktan vurup Volkan'ın Kadıköy'de doksandan çıkardığı, Hasagiç'in üst direk yardımıyla kurtardığı frikikleri de var. Lincoln'un yayın içinden eski açığa yolladığı gibi tribüne giden frikikleri de var. Her futbolcu eleştirilir, kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Fakat bu blogda Sabri Sarıoğlu ile ilgili sataşmaların, yorumların saygı sınırlarını çoktan aştığını düşünüyorum. Dutchman haklı olarak bir Fener futbolcusu hakkında bu kadar ofansif olmazdı, GS li değil mi, hem severim hem döverim diye düşünüyor olabilir. sonuçta kişisel blog burası, beğenmeyen okumaz da diyebilir. Ama yukarıda örnekleri olduğu gibi x orta yapamaz, y frikik atamaz, vs. vs. gibi bitmek bilmeyen kısır ve çoğu temelsiz taraftar forumu klişelerinin bu bloga haksızlık olduğunu düşünüyorum. Sabri'nin Sarbi yazılı formayla sahaya çıkması, varsa hikayesi, ya da benzer temalar eyvallah da Sabri (veya başka futbolcu) zaten orta yapamaz frikik atamaz vs. temalı kötü klişeler ısrarla vurgulanınca Sabri'ye değil blogun kalitesine yazık oluyor kanımca...

Bay Y.

Flying Dutchman dedi ki...

@kozniku

Blogun genel felsefesini ve Sabri ile ilgili yazıları yanlış yorumladığını düşünüyorum.

Birincisi bu blogda şahsi olarak konuşursam birini eleştirmek istersem sonuna kadar eleştiririm, bunun Galatasarayı Fenerbahçesi olmaz. Sabri için yazdıklarım Aziz Yıldırım ve Sinan Engin'le ilgili yazdıklarımızın yanında peri masalı gibi kalır. Sanırım sen de hatırlayacaksın. Bu blogda iyi ya da kötü yönde eleştiri yapılırken takım ve renk ayrımı yapılmaz ki zaten blogun başından beri genel felsefesi budur.

İkinci olarak ben Sabri özelinde...Sabri'nin kötü bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar Sabri ile ilgili yorumlarımın hepsinde anlayamadığını ya da anlatamadığımı gördüğüm bir sarkastik misah vardır ki bu post da onlardan birisidir. Ben Galatasaray takımının teknik patronu olsam Sabri'yi takımdan göndermem, takımda tutarım ve ilk onbire sürekli monte etmeye çalışırım. Sarbi yazısı, frikiklerde topu dağa taşa vurması, isabetsiz ortaları bu mizahın bir parçasıdır yoksa Sabri bu takımdan gitsin rezil futbolcu demek değildir. Amacımız o olsa doğrudan söyleyebiliriz o konuda kuşku olmasın

firat selcuk dedi ki...

gol olunca telefona sarıldım, izlemeyen iki arkadaşıma haber verdim, bir tanesi küfür etti "yalan söyleme" diyerek.. insanları bu noktaya kadar getirmiş sabri..

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Yukardan vurmadığı için gol oldu zaten :) Yoksa yine dağları döverdi gibime geliyor :P Ligde devamını görmek isteriz tabi o ayrı.

L dedi ki...

@kozniku:

burada aşırıya kaçıldığını düşünüyorsanız, bir de ekşi'ye bakın bakalım durum ne.

C S A dedi ki...

Sabrinin 3 mac 8 luk oyaniyip 10 mac 4 luk oynamasi cildirtiyor.Ofansif katkisina takilan arkadaslar lutfen yenilen gollerden sabrinin durusuna bakin.Kalli nin gecen sene sepetledigi gun GS icin donum noktasiydi malesef Hakan ve grubu onu geri getirdi.Insallah yanilirim ve GS sabri ile basaridan basariya kosar.

Yasin dedi ki...

@Hilmi

benim serzenisim daha cok blog icerigine yonelikti; yoksa eksi sozluk, taraftar forumlari, ortalama tribun cizgisi herhangi bir konuda seviye olarak cok baska yerdeler, bırak onlar orada olsun, biz burada kalalım.

@Dutchman

Uzun cevabın için teşekkürler, okur olarak böyle hezeyanlarımız olacak, kusura bakmayacaksınız.

Flying Dutchman dedi ki...

@kozniku

ne hezeyanı estafurullah. herkes bu şekilde görüşünü medeni biçimde dile getirdiği sürece bizden hep aynı saygıya cevap bulacaktır bu eleştiriler bizim için önemli..

İsmail Çatık dedi ki...

-Kadir Sabri firikikten gol attı
-Yalan söylüyorsun...

varol döken dedi ki...

@kozniku
yazı biraz his meselesidir, jonese in dediği gibi her şeyi yazıldığı gibi okuyamayız... en azından bu blogda... mesela ben dutchman'ın sabri yi sevdiğini biliyorum, hissediyorum yani... daha iyisini yapmasını istediğini, sabri de bu potansiyeli gördüğünü anlıyorum... bir fenerli olmama rağmen ben de istiyorum bunu büyük bir içtenlikle... o eline aldığı mikrofona, saat kaç sorularına rağmen iyi bir çocuk olduğunu da biliyorum... bir çocuğu büyüten anne ve babasıdır, hayatın diğer etmenleri, etkileri gazları sonradan eklense de temel gerçeği değiştirmez... tanımam etmem ama bir kere gördüm anne ve babasını hayran kaldım... özellikle annesi sabri yi eleştirince gerçekten ellerinden öpmek istedim... konuyu dağıttım ama söylemek istediğim şudur, insan bir blogu yazarının samimiyetinden takip eder en çok... dutchman fenerbahçe ye küfretse misal önce durur düşünürüm arkasındaki sebebi... sabri ye böyle şeyler yazdığında ise düşünmem gülerim...

hissetmektir her şey, gerçeğin ötesine de geçiren (ulan amma hisli yazı oldu ya, konsepte uymuyorsa yayınlama kaptan:)