14 Ocak 2009 Çarşamba

TRAFFORD'A ÇIKARMA


















Geçen sene Derby County için rekorların yılı oldu. Ama olumsuz rekorların. Premier Lig tarihinde en az puan toplayan takım oldular. 108 yıldır Loughborough FC 'ye ait olan tüm sezon boyunca sadece 1 maç kazanabilme rekorunu egale ettiler (Loughborough 1900 sezonunda 34 maçta sadece 1 kez galip gelebilmişti), 15 Mart 2008'de kendi evleriinde oynayacakları Manchester United maçında bahis şirketleri Derby'e 1/14 verdiler. Bu lig tarihinde bir ev sahibi takıma verilmiş en düşük orandı. Haliyle küme düştüler ve 2 hafta önce bu tablonun mimarlarından Paul Jewell işler Championship'te de iyi gitmeyince istifasını verdi. Bu kara tabloya rağmen Derby 2008-09 Carling Cup'ta yarı final vizesi aldı ve turun ilk maçında Manchester United'ı kendi evlerinde 1-0 mağlup ettiler. Eğer gelecek salı Old Trafford'dan çıkabilirlerse bu rezalet sezonun ardından çok geçmeden Wembley'de, büyük bir ihtimal Tottenham Hotspur ile karşılaşacaklar (Spurs ilk maçı kendi evinde Burnley'e karşı 4-1 kazandı). Bu yolda Derby taraftarları da bir dolu utanç rekorundan sonra başka bir rekor kırmaya hazırlanıyorlar.

Gelecek hafta Düşler Tiyatrosu'ndaki rövanş için 12.000 adet bilet ayrıldı Derby'e. Şu ana kadar biletlerin 8.000'i satılmış durumda. Eğer biletlerin tümü Rams taraftarlarınca alınırsa Old Trafford'a en fazla deplasman seyircisi gönderen takım olarak tarihe geçecekler. Rekor şu anda 26 Eylül'de Carling Cup mücadelesinde 11.500 taraftarla Manchester'a çıkarma yapan Coventry City taraftarlarında. Bu rekorun ödülünü Malta'lı "Sivrisinek" Mifsud'un 2 golü ve 2-0'lık galibiyetle almışlardı. Gelecek hafta Salı tarih tekerrür edebilir.

Türkiye'de aynı şehrin takımları bir kenarda tutulduğunda büyük bir ihtimal İzmir Atatürk Stadı'na gelen 3 büyük takımın taraftarlarından birisi bu rekora sahiptir. O yüzden bizde çok fazla çekiciliği olan bir konu değil diye düşünüyorum.

2 yorum:

bozo dedi ki...

üstad
''Türkiye'de aynı şehrin takımları bir kenarda tutulduğunda büyük bir ihtimal İzmir Atatürk Stadı'na gelen 3 büyük takımın taraftarlarından birisi bu rekora sahiptir. O yüzden bizde çok fazla çekiciliği olan bir konu değil diye düşünüyorum.''

demişsin ama onunda aynı şehrin takımı olmaktan farkı yok çünkü o tribündekilerin çoğu o şehirdeki büyük takım taraftarı oluyor.bence herkes yorum olarak bildiği en iyi deplasmanı yazsın.ben kendi adıma geçen sene ban asya şampiyonluk maçında izmir atatürk stadına kocaeliden 270 otobüs +taraftarların kendi imkanlarıyla deplasmana gittiğini söyleyebilirim 10.000 kişiden fazla bir rakam oluyor sanırım.

Maslow dedi ki...

1999 yılında Göztepe taraftarlarının 15000 kişi Antalya'da Rize ile oynanan playoff finaline gittiğini biliyorum. bir çoğu stada girememişti ve 18 yıl aradan sonra süper lig'e çıkmıştık