26 Şubat 2008 Salı

PER CILJAN SKJELBRED



Kuzey Londra'nın 2 ezeli rakibini 20 yaşındaki Norveçli şu günlerde transfer piyasasında karşı karşıya getirmek üzere. Hatta Manchester City de bu yarışın içinde. Tam Fotomaçlık hadise. "Spurs'den Gunners'a transfer çalımı" başlığı için elverişli.

Rosenborg'da oynuyor orta saha oyuncusu. Norveç Milli Takımı'nda da 1 kere milli oldu. İlginç bir durum var, 2005 yılında Olympiacos'la oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Eduardo'nun başına gelene çok benzer şekilde Stoltidis'in yaptığı müdahale sonucunda her iki bileğinden de geçirdiği ciddi sakatlık sonucu 5 ay futboldan uzak kaldı. Video izlendiğinde futbolcunun bağırışlarını bile duymak çok kötü bir duygu ama genç yaşta geçirilen bu tür sakatlıkların atlatabileceğinin de kanıtı. İtalyan La Guerin Sportivo onu 50 Genç Yetenek arasında gösterdi geçen yıl. Hatta wikipedia'da FM serilerinin en çok transfer edilen oyuncularından biri olduğu bile söyleniyor.

Rosenborg futbolcuya an itibarı ile 5 milyon poundluk bir fiyat biçmiş durumda. Görünüşe göre oyuncu bu sene de Rosenborg'da kaldıktan sonra transfer için gelecek yılın Ocak ayını bekleyecek. Zira Norveç'te ligler Nisan-Kasım ayları arasında oynanıyor.

Oyuncunun ilginç de bir unvanı varç Norveç Premier Ligi Tippeligaen'de kırmızı kart gören en genç oyuncu unvanına sahip (18).

Hiç yorum yok: