15 Nisan 2008 Salı

ÜFÜRÜKÇÜ SCHAFER



Geçen hafta Arjantinli kaleci Sergio Goycochea'nın ilginç Dünya Kupası uğurundan bahsederken Türkiye'de bir çok Anadolu takımında top koşturmuş Coulibaly'nin kale direklerine kendi usulü ile yaptığı voodoo büyüsünden bahsetmiştik.

Voodoo büyüsüyle ilgili Afrika Kupası'ndan hoş bir hikaye var. Mali'de düzenlenen 2002 Afrika Kupası yarı finalinde ev sahibi Mali daha sonra turnuvanın şampiyonu olacak Kamerun ile karşılaşıyor. Kamerun takımı sahaya çıkıyor. Aynı anda kaleci Thomas Nkono polisler tarafından tartan pistine yatırılarak kelepçeleniyor. Olaya engel olmak isteyen Kamerun'un Alman hocası Winfried Schafer ve yardımcısı da aynı kaderi paylaşıyor. Ardından polis kuvvetleri sahaya gierek Nkono'nun sahaya çıkarken çimlere bıraktığı bazı eşyaları sahadan çıkartıyorlar. Daha sonra bu eşyaların Kamerun'un finale çıkabilmesi için Nkono'nun "kara büyü" olarak kullandığı eşyalar olduğu açıklaması yapılıyor. Ama bu iddialar doğrulanmıyor. Maç sonrası Mali Devlet Başkanı Alpha Omar Konare Kamerun takımından özür diliyor ama Nkono'nun öfkeyi dindirmiyor bu. Kamerun daha sonra finalde Senegal'i penaltılarla mağlup edip şampiyon oluyor.



Hadi Nkono'yu anladım, adam Afrikalı, bu tür işler hakkında bilgisi vardır da Schafer'e ne oluyor arkadaş. Koskoca Alman disiplini voodoo bebeklerine kaldıysa yazıklar olsun.

Hiç yorum yok: