23 Nisan 2008 Çarşamba

OĞUZHAN ÖZYAKUP ARSENAL'DE



2 Şubat 2008 tarihinde yazmıştık bloga. Hatta, AZ'in altyapısında oynayan ve 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmayı uman Hollandalıların, milli takım için düşündükleri 15 yaşındaki Oğuzhan Özyakup'u (resimde sağda) "Türk kulüpleri hiç takibe aldı mı?" diye sormuştuk. Galatasaray Van Gaal hesabı yaparken bir de şu kulübün altyapısında hangi futbolcular var diye baksaydı, dün genç adam belki de Arsenal yolunu tutmayacaktı. Evet, İngiltere'nin gençten çocuklarından oluşan takımına birisi daha katıldı. 15 yaşındaki bir Türk. Hollanda 17 yaş altı takımının da orta saha oyuncusu. 5 yıllığına transfer ettiler Oğuzhan'ı. 2 yıllığına verilecek bir bursu da kapsıyor bu anlaşma. Hollanda futbolunun en büyük yeteneklerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Orta sahanın sağında oynuyor.

Ama bu ilk değil, son da olmayacak. Hollanda takımlarında, o ülkenin futbol eğitimini almış bir dolu oyuncu var. Ajax'ın alt yapısında 8-18 yaş arası 15 civarı Türk futbolcu forma giyiyor. Ama bize gelmez. Bizim transfer politikalarımız 33 barajını aşmış ve tatil merkezi arayanlar, milyon dolarlar alıp 3 maçta bir oynayanlar ve youtube'dan bir futbolcuyu beğenmediğimiz zaman o takımda oynayan diğer oyunculardan oluşuyor. Biz daha çok cevherin elimizden kaçtığını ağzımız açık izleriz.

2 yorum:

selaminko dedi ki...

Bence çok doğru bir takıma gitmiş. Arsene Wenger gibi bir hocanın elinde birkaç sene içerisinde mükemmel bir oyuncuya dönüşür. Bizim Türk milli takımı yetkililerinin izlediğini umuyorum. Bu çocuğu elimizden kaçırmasak bari. O yüzden milli takımın başına genç yetenek avcısı bir hoca istiyorum. En azından bu çocukları kaçırmayız.Yoksa milli takımın başına öyle taktiği çok iyi bilen biri falan gelmesine gerek yok. Biraz gaz ver bizimkilere sahaya çıksınlar, dünyayı şaşırtırlar.

Adsız dedi ki...

böle işin ta . . .
-Millet ingiltere'den Hollanda'ya oyuncu bakmaya gidiyor , bizimkiler hemen arka sokaktaki kulübü seretmeye bile gelmiyor . .
Lütfen izim yöneticilerimizde ametör kulüpteki yetenekleri fark etsinler!!!Biz kazanalım, türkiye kazansın . . .