14 Mayıs 2008 Çarşamba

ANTALYA'NIN ELMASLARI vol.3: GAEL KAKUTA



Fransa milli takımının orta sahasının ilerisinde oynayan herkesi ayrıca yazmak lazım aslında. Yannis Tafer, Alexandre Lacazette, Gueida Fofana gibi oyuncuların hespi birebirde inanılmaz yetenekli ve fizik güçleri yaşlarına göre çok sağlam oyuncular. Dün Türk milli takımının oyuncularının hiç bir omuz darbesinde yere yıkılmadılar ve hep ayakta kaldılar. Ama özellikle bir ismi kenara ayırmak lazım. Gaël Kakuta. Chelsea Lens'tan transfer etti onu bu sezon başı. Bileklerine hakim, son vuruşları iyi, birebirde çok etkili ve tipik bir Afrika asıllı forvette olan fuleli adımların hepsi Kakuta'da birleşmiş durumda. Tipik bir Didier Drogba karakteri. 3 maçını izledim Kakuta'nın bu turnuvada, hiç birinde çizgisini kaybetmedi. Çok önemli bir yıldız olacak eminim. Chelsea akademisinde öğrenim gören bir Fransız, başka bir şey beklenemezdi zaten.

Dün akşam bir cevher daha vardı sahada. Bizim cevherimiz. Batuhan Karadeniz. Son yılların en kötü 17 yaşaltı milli takımının utancıydı genç delikanlı. Suçun yarısı onun, yarısı büyüklerinin. Ertuğrul Fenerbahçe maçında boş kaleye golü atamayınca küfür etmişti kenardan Batuhan'a kameralar yakalamıştı. Batuhan da dün tam ayağına pas atmayan arkadaşlarına turnuvanın ilk maçından beri yaptığı gibi bağırdı, küfür etti, hakemin her kararına itiraz etti, top ayağındayken rakiple dalga geçen lakayıt hareketler yaptı, turnuva başından beri olduğu gibi çok kötü oynadı, penaltı vuruşları öncesi tüm takıma santrada dua ettirdi, penaltı vuruşu sırasında atacağı köşeyi göstererek kaleci Anthony Mfa Mezui ile dalga geçeyim dedi ama çok kötü bir penaltı atınca Eurosport spikerlerine alay konusu oldu, 16 yaşında daha başlamadan bitti. Bu suçun yarısı onun dediğimiz kısmı. Teknik direktör Şenol Ustaömer "Batuhan bugün iyi oynadı, onu hiç çıkarmayı düşünmedim" dedi basın toplantısında. İşte suçun öbür yarısı da büyüklerinde dediğimiz kısmı. Bu adamı Beşiktaş zorla Manchester City'e verseydi, Batuhan disipline olabilirdi ve kendisini Messi zanneden hareketlere girmezdi hem de karşı takımda Chelsea'de oynayan bir adam sessiz sedasız işini yaparken. Eleştirilerin acımasız ve henüz kendisinin 1991 doğumlu olduğunu söyleyeceklere bir mesajım var, Bojan Krkic 1990 doğumlu. Yeterli mi?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

gercekten de batuhan dun benim de delirmemi sagladı mac boyunca.ozellikle de o penaltı sırasında yaptıgı hareket ile içimden keske kacırsa dedim ve kacırdı da.(mehmet cakıra da boyle demistim finalde , vieriye de uefa mucadelesinde :D) cok fazla ozguven asılamıslar bu cocuga belli ki. mutevazı olmayı ,golunu atıp efendice sevinmeyi ogretmemisler.kesin ornek aldıgı kisi de ibra'dır bu gencin ama hic umutla bakmıyorum bu cocuk hakkında gelecege. umarım bizi yanıltır ama cok zor cok!!

GkN

Adsız dedi ki...

Eleştiriler dozajında, yerinde. Umarım Batuhan için çok önemli bir ders olmuştur başarısızlığı.

Maçın oynandığı gün Hürriyet gazetesindeki röportajında http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8925722&tarih=2008-05-13 herşey apaçık kendi sözleriyle ortada.

O penaltı anındaki hareketlerine ben ailesinden biri olsam yerin dibine girerdim. Tek kelimeyle yazık. Rakibe saygı göstermeyen, kendi takım arkadaşlarına saygı göstermeyen bu delikanlıyı Kalli'nin eline vermek lazım:)

Sergen abisini de Bayern istemiş gitmemiş, kendi de ondan gitmemişmiş Manchester'a... Kariyer değil de şan şöhret para istediği ortada...

AB..