14 Mayıs 2008 Çarşamba

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK



Queen’in Freddie’si, Maiden’ın Bruce’u, Guardian’ın Hansi’si….Bu üç ölümsüz sesin bir dördüncüye gereksinimi olduğunda, bu isim benim için tartışmasız resimdeki insan evladıdır.Evet Matthew Barlow ait olduğu yere geri döndü. 11 Eylül olaylarından sonra bir nevi bunalıma girip hayatı tekrar sorgulamaya başlamış, hayatın çok kısa ve değerli olduğu konusunda görüşlerini ileri sürerek kendini sadece eğitime vermek istediğini belirtmişti. Okuluna kaldığı yerden devam eden Matt Barlow hayatının geri kalanını “kanun uygulayıcısı”, bir diğer deyişle polis memuru olarak sürdürmeye karar vermişti.

Bu şok edici karardan sonra dedikodular da ayyuka çıktı tabi hemen. Genellikle ”Schaffer’le anlaşamadı abi , o adama kim dayanır zaten” tarzı görüşler ağırlıktaydı. Haksız bir yorum da değildi aslında.Her ne kadar grubun kurucusu da olsa Iced Earth “The Schaffer Band” e dönmüştü.Grubun kadrosuyla kendi kafasına göre oynuyordu ve gruptan ayrılan (ya da ayrılmaya zorlanan) hiç kimse onun için pek de güzel sözler söylemiyordu. Matt’in gruptan kopması grubun çok fazla kan kaybetmesine neden oldu benim gibi çoğu hayranının gözünde. Matt’in yerine gelen Tim 'Ripper' Owens da çok güçlü bir sesti ama hiçbir zaman Matt’in sesinin duygusunu veremedi hayranları için.

Ancak belli ki müzikten kopamadı Barlow. Danimarkalı grup “Pyramaze”a katıldı. Burada Immortal albümüne imza attı. 2007’in sonlarında Matt’in Iced Earth’e geri döndüğü açıklandı Schaffer tarafından. Tim Owens’dan rica üzerine gruptan ayrılması istendi. Her ne kadar Matt’in gruba dönmesi muhteşem bir şey olsa da The Ripper’a yapılan da büyük saygısızlıktı. Hatta bu saygısızlığı içine sindiremeyen dönemin basçısı Dennis Hayes de Schaffer tarafından gruptan kovuldu.

Yeni çıkacak albüm öncesi “I Walk Among You” adlı Single’da Matt yine mükemmel bir performans sergilemiş. Hemen hemen her şarkıyı yapan Jon Schaffer olsa da bunların sevilmesinin en önemli nedeninin, Matt Barlow olduğunu aşikar. Yeni görünümünü ilk başta biraz yadırgadım açıkçası. Onun o süpürge saçlarının karizması cezbediyordu bizleri. Ama Matt kerametin saçlarda olmadığını ispatlarcasına “geliyorum” mesajı vermiş yeni parçalarda….
Hoşgeldin Reis…

by Barad-dur

Hiç yorum yok: