12 Mayıs 2008 Pazartesi

BLAISE NKUFO



Hollanda'da şampiyon belli oldu ama Şampiyonlar Ligi vizesi alacak ikinci takım, Feyenoord dışında UEFA Kupasına katılacak takımlar ve düşüp yükselecek takımlar belli olmadı henüz. Play-off maçları devam ediyor ve finallere gelindi. Şampiyonlar Ligi biletine talip artık iki takım var. FC Twente ve Ajax. Çift maçlı eliminasyonun ilk maçı dün yapıldı. Sürpriz biçimde Twente 2-1 mağlup etti Ajax'ı. Gollerin ikisi de Euro 2008'de grubumuzda yer alan ev sahibi İsviçre'nin de büyük ihtimal kadrosunda bulunacak olan Blaise N'kufo'dan geldi. N'kufo Kongo asıllı bir futbolcu. 32 yaşında ve ne ilginçtir ki kariyerinin zirvesine bu yaşında çıktı. Eğer Twente play-off rövanş maçında Amsterdam Arena'dan Şampiyonlar Ligi vizesi ile çıkarsa en büyük pay onun olacak. 

Aslında İsviçre Ligi'nde 1997-2002 arası 6 takım değiştirdi. Sonra Almanya'da Mainz'e sonrasında da Hannover'e gitti.2003'te geldiği Twente'de huzuru buldu. 4 senedir Enschede kentinde ve kontratını 2 sezon daha uzattı. Geçen sezon 22 gol atmıştı ligde. Bu sezon şu an itibarı ile 23 gole ulaştı. İsviçre milli takımının Hannibal Lecter tipli hocası Kobi Kuhn onu son maçlarda sürekli kadroya alıyor. Büyük bir ihtimalle de Euro 2008'de Eren Derdiyok ve Alexander Frei'nin 1 numaralı alternatifi olacak. Artık hemen her takım forvet hattına kendi ülkesinde futbol eğitimini almamış ya da kökeni yabancı olan bir oyuncu alıyor. Almanya, İsveç, Hırvatistan ilk akla gelen örnekler...İsviçre de bunun örneği N'kufo. İsviçreliler turnuvada mütevazi ama etkili 3 forvetle (Vonlanthen'i de eklersek 4) ileri gitmeye çalışacaklar.

1 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Ben de hep N'Kufo bilirdim ama;

"That N plus apostrophe has been created by someone, perhaps cause it's sounding more African. My official name is Kufo, without N'. My name in my passport is Kufo."

Blaise Kufo'nun soyadı hakkındaki beyanı.