22 Mayıs 2008 Perşembe

DENİZ TAKSİSİ



Bir süredir konuşulan deniz taksileri hizmete giriyormuş İDO'dan yapılan açıklamaya göre. Her şey yazılmış da kaç kişilik olduğu yazılmamış ama yukarıdaki araç ise 2 kişiden fazla alacağı kesin. Fiyatlar da belirlenmiş. Ücretler gündüz 15 YTL’den başlayacak ve her deniz mili (yani 1.8 km) 10 YTL olacak. Gece ise açılış 20 YTL olacak ve her deniz mili 15 YTL’den ücretlendirilecek. Şimdi bu konuda bazı problemler olacaktır elbet. İlk aklıma gelenleri sayayım.

Bir kere "gündüz açar mısın abi" lafı burada olmaz. Gecenin bir yarısı örneğin Beşiktaş'tan Bostancı'ya gidecek adam bu lafı kaptana hiç söylemesin, adam direk dayağı basar. Deniz mili bu, su yakmıyoruz ayıp. Karada kalsın baz laflar. İkinci olarak bindin mi gideceksin, öyle "abi sağa çek şurada ineyim, ya da şu sokağa sen girme istersen kaptan geri dön kalabalıktır" lafları olmaz. Bineceksin, limanı söyleyeceksin kaderini kaptana bırakacaksın.  Sonra, efendime söyleyeyim, bizim milletin özelliğidir camı açıp, kolunu kapıya dayayıp püfür püfür gitmek. Burada daha hoş olur ama en ufak dalgada gusül abdestini alırsınız, bence denememek lazım. Bir de hafiften pahalı gibi. Hele kız arkadaşını Eminönü'nden Bostancı'ya götürmeyi düşünenler ve "bunu denizden yapayım havam olsun" diyecekler hiç kalkışmasınlar, yolun yarısında dubada inmek var, fiyatlar malum. 

Ayrıca şahsım adına söyleyeyim İDO'nun o küçük motorlarından korkan ve Üsküdar-Beşiktaş motoruna bindiğimde paranoyak şekilde "şimdi batsa hangi tarafa yüzerim acaba....peki ya şimdi?" diye düşünen ben o küçücük alete silah zoruyla bile binmem açık konuşuyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bi an önce binip "kaptan öndeki vapuru takip et" demeyi dört gözle bekliyorum.