28 Mayıs 2008 Çarşamba

HOCAM SINAVI NE OLUR ERTELEYİN?



Fatih Terim bugün kadroyu 23 kişiye indiriyor. Dün öğle saatlerinde haber bültenlerine düşen bir haber çok önemli. Terim bu kararın açıklamasını yarınki Finlandiya maçının sonrasına bırakmak için UEFA'dan izin istedi ancak bir takım organizasyon gerekçeleri ve önceden belirlenmiş kurallara dayanarak bu istek reddedildi. Terim'in 23 kişilik kadro açıklamasını son güne bırakmasına bakıldığında aslında bir gariplik yok gibi duruyor. Bu konuda yalnız değil. Önemli olan Finlandiya maçı sonrasını beklemek istemesi. Aylardır Terim'in eleştirilmesi gereken ve blogda bir kaç kez belirttiğimiz, kadro seçimi, şu ya da bu oyuncunun milli takıma alınıp alınmamasının değil başka şeylerin üzerine konuşulması lazım dediğimiz "şeyler" bu işte.

Milli takımın hala ve hala bir iskeleti, belirli bir oyun planı ve stratejisi yok. 10 gün kalmışken turnuvaya. Eleştirdiğimiz şey ise bunun 1,5 yıl önce de belli olduğu. Eski yazılarda hep sorduk "Nihat ve Aurelio dışında bu takımda kesin olarak oynayacağını düşündüğümüz kaç adam var?" diye. Yoktu çünkü kimsenin bir fikri yoktu. Bu isimlere en fazla 2-3 kişi eklendi bugün. Kalecimiz hala belli değil. Hakan Balta oynayacak öyle görünüyor. Gerisi. Forvet arkası iki atak oyuncu ile mi oynayacağız yoksa çift forvet arkada 2 defansif orta saha oyuncusu ile mi, 4-3-3 oynayacaksak o ilerideki 3'ün Nihat dışında olanı Yıldıray, Tümer, Emre gibi oyuncular mı? Peki o zaman ortadaki 3'lünün ikisi kanatlara kayarsa ortada Aurelio tek başına kalmayacak mı? Eğer ortadaki üçlü 3 tane orta saha oyuncusundan oluşuyorsa (Aurelio-Topal-Emre gibi), bu sefer öndeki 3 adamı kimlerden seçeceğiz ve bu takım orta ve forveti bu kadar sahanın ortasına hapsetmişken zaten orta bölümü kötü sinyaller varan defansın kanatlarına da çok ağır yük bindirmeyecek miyiz? Bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyoruz. Çünkü kafadan 9 adamını sayacağımız bir onbirimiz yok. Nasıl oynayacağını da bilmiyoruz. Sınav gününden bir gün önce hiç çalışmayıp sınavı bir gün erteleyin diye yalvaran öğrenciden farkımız var mı? 1 gün ertelenen sınavdan hangi öğrenciye hayır gelmiş bugüne kadar? Bize de gelmezdi. UEFA da reddetti zaten. Bizim sorunumuz 1 maç veya 1 günle çözülecek sorun değil. 5-6 aylık bir sorundu. Çözmedik, çözemedik. Turnuvaya 1 ay kala hangi dizilişle oynayacağımızı ancak belirledik. Ben pek sonumuzu hayırlı görmüyorum. Zaten grup dördüncüsü olacağımızı düşündüğümü belirtmiştim. Göreceğiz. 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Marco Van Basten dün akşam saatlerinde kadroyu açıklamış. Dha önce 30 kişilik kadroyu açıkladığında post eklemiştiniz. Kadro 23'e düştü, kadro hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Özhan

Olympian dedi ki...

2 puan alabilir milli takim, hepsi o. isvicre den de, ceklerden de daha yetenekli oyunculara sahibiz ama takim degiliz, 10 gunde de olamayiz, tipki 6 aydir olamadigimiz gibi.

Adsız dedi ki...

Avrupa şampiyonası değilde all-star maçı oynamaya gidiyoruz sanki.

Evet, futbolun amacı izleyiciyi eğlendirmek, ancak yine rakip takım seyircileri bu doyuma ulaşacak.

Körün taşı misali Nihat evladım 30 metreden çakarsa ne ala...Yoksa demeçler zaten hazır. Benim korkum bu ortamda bizim topçuların sinir katsayılarının yükselmesi, gereksiz kart görürüz gibi geliyor bana

-Sakatlıklar tüm oyun planımızı bozdu.(Var mıydı?)
-Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum ama, oyuncumuz haksız yere/iki net penaltımız/yediğimiz gol açık ofsayttı/vs./vs.