3 Haziran 2008 Salı

BAKLAVAYLA OLMUYOR BU İŞLER



Portekiz İsviçre'deki ilk halka açık antrenmanını bugün Neuchatel'in La Maladiere Stadı'nda gerçekleştirdi. Antrenmanı izlemeye gelen taraftarlar futbolculara baklava hediye etmediler tabi. Eğer böyle bir durum olsaydı cumartesi günü büyük bir ihtimal Türk milli takımı Portekiz'le sahada karşılaşmaz cenazelerine katılırdı. Çünkü antrenmanı izlemeye 12.000 kişi gelmiş. Stadın büyüklüğü zaten 12.000 kişi. Araştırırız ama dünya tarihinde böyle bir büyüklükteki statta ful kapasiteye antrenman yapan başka takım var mıdır merak ediyorum. Portekiz federasyonu da cin gibi olduğundan biletlerin tanesini 14,5 dolara satmış tabi. Hasılatı cebe atmışlar. 

Benim gördüğüm Portekiz'e şimdiden turnuvanın şampiyonu gibi davranılmaya başlandığı. Nitekim Ronaldo faktörünün bunda büyük etkisi var. Cumartesi günü sadece Portekiz'i değil genel bir kamuoyu görüşünü de yıkmak için sahaya çıkacağız, görüntü o.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Portekize isviçredeki ilgi gayet normal. bunun en büyük nedeni de isviçredeki portekiz nufusunun oldukça fazla olması. bizim alamancılarımızın milli takıma duydukları sevgi ve ilginin bir benzerini de portekizliler gösteriyor. e bir de bu portekiz turnuvanın favosi olunca ilgi de biraz abartılı oluyor.