3 Haziran 2008 Salı

VIRAGE 12





Tunus Ligi takımlarından Club Africain'in taraftar grubu. Daha önce incelediğimiz Tunus'un en fazla tanınan takımı Espérance Sportive de Tunis'in taraftar grubu Ultras Taraji ile büyük bir rekabet içindeler. Zaten bu iki takım da Tunus'un başkenti Tunus'un takımları ve maçlarını El Menzah stadında oynuyorlar. Stadın kale arkasında yer alan iki tribün de koreografiye son derece müsait olunca Kuzey Afrika'nın Al Ahly ve Zamalek taraftarlaır ile birlikte en bilinen organizasyonları bu iki takım tarafından yapılıyor. Hatta Virage 12'nin ülkenin bir diğer takımı CS Sfaxien'in taraftar grubu CSS Fighters'a 2006 yılındaki Afrika Şampiyonlar Ligi finalinde para karşılığı koreografı konusunda yardım etmişlikleri bile var.





Ayrıca Club Africain'in tribünlerinde Curva Nord adlı bir başka tribün grubu daha bulunuyor. Dolayısıyla tüm dünyayı etkileyen İtalya kaynaklı "Curva" anlayışının etkilerini Tunus'ta da görmek mümkün.





Yukarıdaki büyük pankarttaki "toujours imités.. jamais égalés", ifadesi "sürekli taklit edilir, kimse onun gibi olamaz" şeklinde çevrilebilir.

Tribün Grupları

1 yorum:

Ortega dedi ki...

Let's get together and feel alright :)