7 Haziran 2008 Cumartesi

IVANOVIC SİFTAHI YAPTI



Tek bayanlarda ilk Grand Slam şampiyonluğuna uzandı Ana Ivanovic. Finalde üstün bir oyundan sonra Dinara Safina'yı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup etti. Doğruyu söylemek gerekirse Safina'nın geriden geldiği Sharapova ve Dementieva maçları ile Ivanovic-Jankovic yarı finali turnuvanın finalinden daha seyretmeye değer maçlardı. Ivanovic özellikle son sette skoru 4-2'ye getirdikten sonra vitesi artırdı ve Safina'nın sürekli geri çizgi dışına düşen topları ile işi bitirdi. 

Maç sonunda bir kaç hafta önce tenisi bırakan Justine Henin ödülleri vermek için korta geldi. Ivanovic ve Safina'nın arasında onların çocuğu gibi kalan bu ufak tefek kadının aslında ne kadar büyük iş başardığını da o resim bir kere daha kanıtladı. Ivanovic tebrik konuşmasında "Safina ile çok iyi bir maç oynadık, büyük bir ihtimal daha finallerde çok karşı karşıya geleceğiz" diyerek jest yapmayı ihmal etmedi. Son olarak belirtelim Safina ve abi Safin her ne kadar can ciğer kuzu sarması olmasalar da maçtaki tepkileri, yüz ifadeleri, kendilerine kızma anındaki hareketleri neredeyse tıpatıp aynı.

Yarın tek erkekler finalini takım sporlarını bir kenara ayırırsak, bireysel sporlarda son yılların en büyük derbişsinin tarafları Rafael Nadal ve Roger Federer oynayacak. Federer'in son 2 yıla göre daha kötü Nadal'ın da son 2 yıla göre daha iyi oynaması sebebi ile şampiyonluk yine Nadal'a gidecektir diye düşünüyoruz. Tabi bireysel derbilerde Melih Gökçek-Emin Çölaşan derbisinin de hakkını vererek kapatalım.

Hiç yorum yok: