6 Haziran 2008 Cuma

FINAL COUNTDOWN



Geri sayımı bitirdik, yarın turnuva İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçıyla başlıyor, hemen sonra da biz sahaya çıkacağız. 1 hafta önce yazdık, artık kusur bulmaya değil, desteğe ve sevinmeye odaklanmamız lazım. Maçlardan sonra gün aşırı yorumlara blogda yer vereceğiz, genç yeteneklere ve turnuvayla ilgili her şeye de tabi.

Benim için en güzel turnuva şarkılarından olan 1990 Dünya Kupası'nın tema müziklerinden Pet Shop Boys'un "Go West"i ile bitirelim. Aslında bu şarkı bir aşk şarkısıdır ama sözlere baktığınızda başarıya da yönlendirilebiliyor.

(Together) We will go our way
(Together) We will leave someday
(Together) Your hand in my hands
(Together) We will make our plans

(Together) We will fly so high
(Together) Tell all our friends goodbye
(Together) We will start life new
(Together) This is what we'll do

(Go West) Life is peaceful there
(Go West) In the open air
(Go West) Where the skies are blue
(Go West) This is what we're gonna do

(Go West, this is what we're gonna do, Go West)

2 yorum:

mhiziroglu dedi ki...

Bu şarkıyı ligtv bir ara Galatasaray'ın kazandığı Uefa finalinin klibinde arkadan verirdi. Çok gaz bir şarkıdır Fenerbahçe'nin ŞL maçlarından önce hep dinlerdim bu sene :)

papaz dedi ki...

http://papazmetin.blogspot.com/2008/06/isvire-v-ek-cumhuriyeti.html

http://papazmetin.blogspot.com/2008/06/portekiz-v-trkiye.html

Pek çokların ısınamadığı Turkuaz forma ile çıkacaz sahaya. Portekiz evsahibi olarak göründüğü için onlar 1. formalarıyla oynuyor.

Portekiz klasik 4-2-3-1indense 4-3-3 düzeninde çıkacak. Deco eskisi kadar önde olmayacak, Moutinho ile beraber orta sahaya daha destek olacaklar. Yine kritik görev ön libero Petit'e düşecek. Defansın ortasında Chelsea benzeri bir ikili var ama solda oynayacak Ferreria takımın en zayıf halkası konumunda. İlerideki 3lüde Gomes-CR7'ın yerleri garanti, diğer oyuncu Queresma, Nani, Simao arasından seçilecek. Son hazırlık maçına bakılırsa Simao başlayacak.

Milli takımda Portekiz'e 4-3-3 ile cevap verecek. Orta sahanın ortasını kalabalık tutmak ve kanatlarda tehlikeli isimlere kademe yapmak Terim'in temel planı. Ortada Emre-Aurelio-Hamit 3lüsü ile rakibin alanının daraltıp markaj yapmaktansa alan savunması yapmayı tercih edeceğiz. Mevlüt sağ açık olarak başlayacak, Finlandiya maçındaki gibi oynarsa maçın kilit adamı olabilir. Nihat'ın formu ve frikikleri önemli silahlarımızdan. Hava toplarında bize yakın, hücumda etkili ama savunmada zayıf bir rakiple oynayacağız. Terim Ronaldo'ya markaj yapmayacağını açıkca söyledi, zaten Ronaldo ve Simao maç boyu kanat değiştirecekler.

Benim beklediğim Muhtemel 11ler:

Portekiz: Ricardo - Bosingwa, Pepe, Carvalho, P.Ferreira - Deco, Petit, Moutinho - Ronaldo, Gomes, Simao

İzlenmesi Gereken İsim: Ronaldo- Başka kim olabilirki? Harika bir sezonun ardından hala kazanacak birşeyler var 7 numara için. Transfer dedikodularının etkisini de göreceğiz. Yeni Deco Moutinho da diğer dikkat edilmesi gereken isim.

Türkiye: Volkan - Sabri, Servet, Gokhan, Hakan - Hamit, Aurelio, Emre - Mevlut, Nihat, Tuncay


İzlenmesi Gereken İsim: Tuncay Sanli - Bosingwa hücuma çıkmayı seven bir bek ve Tuncay boş alan bulduğunda fırtına gibi hücuma çıkabiliyor. Kornerlerde EPL'de pek yapmadığı için sadece bizim bildiğimiz sürpriz koşuları bir gol getirebilir.

Tahmin: Portekiz 2004'deki gibi kabus bir başlangıç yapmamak için daha dikkatli ve temkinli olacak. Carvalho-Ronaldo arasındaki küslük ve takım içinde Ronaldo'ya karşı olanların sayısının artması Scolari'yi zorlayabilir. Ama Türk defansı hala güven vermiyor, Türklerin gününde olması halinde harika bir başlangıç yapabilirler. 2 takımın da gol bulacağı zevkli bir maç bekliyorum.

Portekiz: 1 Türkiye: 1