3 Temmuz 2008 Perşembe

EN VERİMLİ ÇAĞIMDA İÇERİ ALDILAR


Daha önce futbol sahasında da polisler tarafından gözaltına alınan oyuncu görmüştüm. 2002 Afrika Kupası'nda Thomas Nkono'nun durumu gibi. Ama futbol sahasından, maç bitiminde alınıp karakola götürülen, bir de 1 geceyi hapiste geçiren futbolcu pek görmemiştim. 

2005 yılı Libertadores Kupası'nda São Paulo. ile takımı Quilmes'in oynadığı maç sırasında, o zamanlar São Paulo forması giyen Grafite'ye maç boyu ırkçı söylemlerde bulunan Arjantin'li Leandro Desábato maç bitiminde 60.000 kişinin gözü önünde polisler tarafından tutuklanıyor. Karakola götürülüyor. 1 geceyi hücrede geçiriyor. Ardından ertesi gün 3500 euro civarı bir kefaletle serbest bırakılıyor. Bu Güney Amerika'daki tek acaip hadise değil. Geçtiğimiz sene Brezilya Şampiyonası'nda oynanan Nautico-Botafogo maçında kırmızı kartla oyundan atılan Botafogo'lu Andre Luis sahadan çıkmamakta direniyor. Ona arkadaşları da destek veriyor. Hakem olaylara çare bulamayınca sahaya Brezilya polisi dalıyor. Andre Luis'e ve arkadaşlarına biber gazı sıkıyor (!), sonra da Luis'i ve Botafogo başkanı Bebeto de Freitas'ı tutuklayıp götürüyor. İkili uzun bir sorgudan sonra serbest bırakılıyorlar ama Brezilya Federasyonundan 12 maç oynamama cezası alıyorlar. Tabi görüntüleri izleyince adamı haklı bulmamak elde değil. Kırmızıya dönen ikinci sarı kart tam bir komedi. Kendisine hiç dokunulmayan Nautico'lu başkalaşım geçiren futbolcuya dikkat. 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel ülkem Türkiye'de youtube hala kapalı...

Adsız dedi ki...

brezilya'da ırkcılıkla ilgili cok ciddi yasalar var. bu yuzden arkadası içeri almışlar. ülkemde ise sanırım böyle sözler söyleyecek olan futbolculara "afferım lan ne gadar gomik söledin" diye arka çıkarlar.

lappland