3 Temmuz 2008 Perşembe

SEN MAÇA BEN MAÇA KOYUNLARI KİM SAĞA


Yukarıdaki resme bir bakın. Burası Türkiye'nin ücra köşelerinden birisi değil. Sizce böyle bir yerde yaşayan insanların hayatları boyunca Elano, Vassell, Petrov, Benjani Mwaruwari, Jo gibi oyuncuları izleme şansı ne kadar olabilir? Bana göre Şampiyonlar Lig UEFA Kupası ön elemelerinin en flaş eşleşmesi budur. EB/Streymur-Manchester City. İkinci takımı tanıtmaya gerek var mı? Ama birincisini tanıtmaya gerek var. Faroe Adaları'nda 200 kişinin yaşadığı bir köy Streymnes. Köyü resimde görüldüğü gibi güney tarafındaki komşu köy Hvalvík'den Stórá adında bir nehir ayırıyor. O tarafı da toplarsanız 400 nüfus ancak ediyor. Stadın resmi aşağıda. Hafta sonu ailecek toplanıp maça gidiyorlar işte. Sonra da maçtan sonra seyirci, futbolcu, malzemeci, hoca hepsi buluşup içiyordur. Sabah da hepsi gidip dükkanlarını açıyordur, geri kalan da inek otlatıyor, koyun güdüyordur herhalde. Ama bu insan topluluğu 17 Temmuz günü Manchester City kulübünü kendi evlerinde misafir edecekler. 


EB/Streymur kulübü aslında köklü bir kulüp. 1913 yılında kurulmuş. 95 yıl olmuş yani. Tarihlerinde ilk kez bir Avrupa Kupası'na katılacaklar. Zaten 7 yıl önce 2.ligden yükselmişler (tabi "birinci lig takımının stadı buysa, ikinci lig takımının nasıldır?" diye düşünmüyor değil insan). Ancak bu sezon 13 maç sonunda ligde lider konumundalar. Tabi Faroe Adaları federasyonu ve kulüp yetkilileri çareyi, maçı ülkenin en büyük (!) stadlarından olan başkent Torshavn'ın 6.000 kişilik Gundadalur Stadiymu'na almakta bulmuşlar. Zira EB/Streymur'un stadı resimde görüldüğü gibi Ümraniye Çakmak Mahallesi'ni bile almaz. 1000 kişilik. Bu arada rövanş maçı da geçtiğimiz günlerdeki City Of Manchester Stadyumu'ndaki Bon Jovi konseri sebebiyle çimlerin zarar görmesi üzerine, Barnsley'in Oakland Ground Stadı'na alındı. 


5 yorum:

Dogan dedi ki...

çok güzel yazı ;)tebrikler

ShadoW dedi ki...

Çok güzel yermiş yahu. City'li futbolcular da etkilenip yerleşmeye karar verebilirler benim gibi :-)

Jo: "Streymur'dan bir teklif gelirse düşünebilirim."

aşkın dedi ki...

Aklıma Ahmet Çakar geldi:
''Faroe adaları daha oluşumunu yeni yeni tamamlıyor,nerde kaldı futbol takımı? Orada mavi-yeşil alglerden evrim geçirip insanlaşmaya giden canlılar var onlara soruyorlar 'futbol oynar mısınız' diye''
Bu arada Faroe Adalarını da görülecek yerler listeme aldım Papua Yeni Gine ile birlikte.

Adsız dedi ki...

Bu kategorideki yazilarinizi cok basarili buluyor, tebrik ediyorum. Klavyeniz dert görmesin.

gökmavi

arnawut dedi ki...

çok feci yaa :D bizim karadeniz yaylaları resmen :)