20 Ağustos 2008 Çarşamba

FABIANO SANTACROCE








Avrupa'nın bazı liglerinde sezonlar başlamış, bazılarının ise başlangıcı yaklaşırken, büyük ölçekli ve sansasyonel transferlerin arasında kalan veya kadrolarda bu sene daha fazla dakika alacak olan genç yetenekleri incelemeye almak istiyoruz. Bu yeteneklerin bir çoğunu genç yetenekler kısmında zaman zaman inceledik. Eylül'ün ortasına gelip tüm ligleri başlatana dek her gün bir tane genç yeteneğe yer vermeyi düşünüyoruz. Bu aynı zamanda blog okuyucularının, olası çıkışlarda futbolcularla ilgili bir öngörüye sahip olmasına yardımcı olacaktır.






Napoli'nin 22 yaşındaki savunmacısı Fabiano Santacroce ile (sağda) başlayacağız. Eğer Marcelo Lippi İtalyan basınında söylendiği gibi onu İtalya defansının geleceğinde düşünüyorsa bu İtalyan milli takımı için önemli bir aşama olacak. Zira Santacroce Brezilya'nın Bahia kentinde doğmuş bir oyuncu. 4 yaşında ailesiyle beraber İtalya'nın Lambordi bölgesine yerleşen Santacroce futbola Como kulübünde başladı. Ardından 2 senelik bir Brezcia macerası ve bu yılın devre arasında Napoli'ye transfer oldu. Kısacası kariyerinin ilk 4 yılında yaptığı transferlerin hepsi ona seviye atlattı. Geçen sene çok iyi birer Inter ve Juventus maçı oynamasının da tanınmasında büyük bir etkisi var. Çok genç yaşta çizmeye yerleşmiş olması ve futbol eğitimini burada alması bi Brezilyalı değil İtalyan defans oyuncusu gibi yetişmesini sağlamış. Bu yüzden ırkından getirdiği atletik yapısı ve çeviklikle aldığı futbol eğitimi birleştiğinde harika bir sentez çıkıyor ortaya. Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis onu "bir sonraki Netsa" olarak lanse ediyor ve 2010 Dünya Kupası kadrosunda kesinlikle yer alacağını iddia ediyor. İtalyan defansının 4 önemli ismi Zambrotta ve Massimo Oddo'nun 31, Materazzi ve Cannavaro'nun 35 yaşına girdikleri düşünülürse, Lippi'nin defanstaki revizyonunun bir parçası olabilir. Nitekim İtalyan 21 yaş altındaki performansı ile şimdiden gök mavili formaya alışmaya başladı. Bu sezon takipçisi olacağız.

1 yorum:

DaesAgelmar dedi ki...

08/09 sezonun ilk maçında Roma karşısında ikinci yarı kırmızıyı gördü. Burada bahsedildiğine göre imkan oldukça takip edelim