19 Ağustos 2008 Salı

HOLLYWOOD UNITED FC VE ANTHONY LAPAGLIA


















Daha önce eşcinsellerin (FC Yorkshire Terriers) ve heavy metal hayranlarının (FC Real Goth) oluşturduğu takımları incelemiştik. Okyanusun öbür tarafında bir başka egzantrik takıma göz atmak lazım şimdi de. Hollywood United FC. 20 yıl önce kuruluyor takım. Takımın kurucuları efsanevi Def Leppard, The Cult ve Sex Pistols grubunun üyeleri Vivian Campbell, Ian Astbury ve Steve Jones. Kulüp kurulduğundan beri eğlence dünyasının ünlülerini ve eski milli futbolcuları bünyesinde toplayarak mücadele ediyor. Kulübün merkezi doğal olarak Los Angeles-California. Şu anda Santa Coast Soccer League'de mücadele ediyorlar ve maçlarını Hollywood'un Manhattan Beach Village adı verilen beldede oynuyorlar. Artık stadda mı oynuyorlar yoksa aktörlerden birisinin arka bahçesinde mi bilmiyorum. Geçen sene bu ligi şampiyon olarak bitirdiler.























Kulübün şu anki başkanı resimde de gördüğünüz, tüm dünyada Without A Trace dizisiyle tanınan Altın Küre ödüllü Avustralyalı aktör Anthony LaPaglia. LaPaglia aynı zamanda 1980'lerde (MLS kurulmadan önce) Adelaide City ile Amerikan Ulusal Ligi'nde kaleci olarak mücadele etmiş bir isim ve şu anda da Avustralya A-ligi takımlarından Sydney FC'nin ana hissedarlarından birisi. Kadroda ise eski ABD'li milli futbolcular Alexi Lalas ve Brian Dunseth ile eski Fransız milli oyuncu Frank Leboeuf ve Anthony LaPaglia'nın bizzat kendisi ile Steve Jones da bulunuyor. Kulübün tarihi boyunca forma giyen tek oyuncular bunlar değil. Guy Ritchie tayfasından Jason Statham, "Judge Dredd" ve "I Still Know What You Did Last Summer" gibi filmlerin yönetmeni Danny Cannon, "tarife gerek olmayan adam" Vinnie Jones da bu takımdan geçen isimler.

























LaPaglia takımı nereye getirir bilemiyorum ama kendisi adına düzenlenen gecede konu futbola geldiğinde ve Harry Kewell'in kendisi için yaptığı konuşmayı dinlediğindeki haline bakılırsa, futbola nasıl bir gönül verdiği anlaşılıyor. LaPaglia ana hissedarlarından olduğu Sydney FC'nin maçlarını izlemek için düzenli olarak Sydney Futbol Stadyumu'nda yerini alıyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.terriersfc.org/player_profiles.ph

belki turktur. Tipi benziyo aslinda

Adsız dedi ki...

yukardaki belde fotoğrafını ben göremiyorum yaa :((

Ferman

B. dedi ki...

Azzurrilerinde amblemini bi güzel çakmışlar :)