25 Ağustos 2008 Pazartesi

HULL CITY



















Premier Lig'de bir türlü istikrar sağlayamamış bir dolu oyuncu. Bunların yanında tanınmamış oyuncular topluluğu ve 39 yaşında saçları ağırmış bir adam. Bu takımın başında da en son işinde geçtiğimiz sezonun kötü istatistik rekortmeni Derby County'den 2 yıl önce kovulmuş bir teknik adam. Böyle bir takımın başarılı olma şansı nedir? Polonya Ligi'nde? Portekiz Ligi'nde? Peki İngiltere Premier Ligi'nde? Hull City bu sorunun cevabını veriyor. Hiç de ufak değil. Kadrosunda 34 yaşındaki Nick Barmby, Tottenham Hotspur'un felaket defans oyuncularından Anthony Gardner, Manchester City'de geçen sene 15 maçın üstüne zar zor çıkan Brezilyalı Geovanni, son 4 senede 5 ayrı takımda kiralık olarak oynamış Tony Warner, Gareth Southgate'in Middlesborough'dan gönderdiği Geogre Boateng, 39 yaşında, geçtiğimiz sene attığı golle takımını 104 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig'e yükselten ve milyon poundlara boğan Dean Windass ve bir dolu tanınmamış ve hayatını alt liglerde geçirmiş oyunculardan kurulu bir takım Hull City. Başlarında da kariyerinin ikinci işinde olan ve ilk işinde sadece 7 ay dayanabilmiş ve kapıyı görmüş bir Phil Brown var. Bu takım Premier Lig'in ilk 2 haftasında da büyük işler yapmaya devam ediyor. Belki 2 maç oldu ama henüz yenilmediler. 4 puandalar. Hoffenheim gibi senenin sürprizlerinden olacaklar. Alman kader arkadaşları 2'de 2 yaptı bu hafta.

3 yorum:

Sheed dedi ki...

hull city ligde kalırsa hollywood için sağlam bi malzeme çıkmış olur.. barmby, gardner, warner, geovanni.... tüm tutunamayanlar burda..

yalnız hoffenheim konusunda biraz erken davranıldığını düşünüyorum.. "four four two"nun yazısından mıdır nedir, herkesin sempatisini kazanmışlar ama şu ana kadar söylendiğinin aksine çok da bi şeylerini görmedik.. cottbus bu sene artık gidiyor bence, çok bile dayandılar.. mönchengladbach da marin, matmour gibi bikaç yetenekli adama sahip olsa da o savunma kurgusuyla işi zor, hele kaleci heimeroth'la.. yani belki de hoffenheim sadece ligden birlikte düşeceği takımları yendi ilk iki hafta.. inşallah yanılırım tabi, böyle takımlar başarılı olsun, hatta cottbus yine kalsın..

Adsız dedi ki...

Hull City tarihinde ilk defa premier lige çıktı. Hull City'de zengin bir işadamı tarafından satın alındı diye duymuştum. Hatta bir ara Okocha'da bir süre oynamıştı Hull City'de.

2007/08 Championship 3.
2006/07 Championship 21.
2005/06 Championship 18.
2004/05 League 1'de 2.
2003/04 League 2'de 2.
2002/03 League 2'de 13.

Adsız dedi ki...

Arsenal 1 - Hull City 2

Tutunamayan Geovanni'nin attığı gol ibretlik.

http://www.mightyfootball.com/arsenal-vs-hull-city-premier-league-27092008/