29 Eylül 2008 Pazartesi

PİLATES BİZİ BOZAR

























Bizde biliyorsunuz futbolcuların sakatlıkları uzun sürüp Türk doktorlarının çareleri tükenirse Almanya'ya Hans Muller Wohlfarht'a tedaviye giderler, o da daha önce blogda bahsettiğimiz gibi hindi kanı, horoz ibiği, dana hücresi kullanarak adamları 2 haftada ayağa diker futbolcuları ülkesine geri gönderir. Alternatif tıbbın modern futbolda birleştiği yerin çok güzel bir örneğidir Alman doktor. Bunun bir başka örmeğini de Everton'ın Avustralyalı oyuncusu Tim Cahill veriyor.

Cahill bu ayın ilk haftasında sakatlığını atlatarak sahalara döndü. Yetenekli orta saha oyuncusu sakatlıktan bu kadar çabuk dönmesini düzenli Yoga ve Pilates'e borçlu olduğunu açıkladı. 3 aydır Yoga ve 18 aydır da Pilates yaptığını belirten oyuncu "futbolcununkendi vücudunu tanıması açısından çok yararlı aktiviteler, bu yolla sakatlık riskini azaltıyor ve meydana gelmesi halinde de dönüşünüzü çabuklaştırıyorsunuz" diyor. Türk futbolcuları arasında bu tür aktivitelere bulaşanı var mı bilemiyorum. Bizde hafif sakatlığı olanlar genelde salonda çalışırlar, takımdan ayrı düz koşu yaparlar, olmadı el topu oynarlar. Cahill yoga ve pilates yapıyor. Emre Belözoğlu Serie A ve Premier Lig'de 2 maçta bir sakatlanıyor. Tim Cahil 4 yıldır Everton'ın banko adamı olarak oynuyor. Yayınımız Fenerbahçe analizi ile devam ediyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İş başta koptu zaten... Türkiye'deki Futbol liginde, Türk ve Brezilya'lı oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroda İspanyollara özgü taktiği kullanmak ne kadar akıl karıdır yahu. Bu 3 ülkenin futbol tarzını ve FB-İspanya Milli Takımı'nın kalitelerini bir tutmuş oluyorsun böylece. Saçmalık...

Aziz Yıldırım'ı sevmem ama kendisine katılıyorum. Yaptığı -sportif açıdan- bir yanlış yoktu bu sene. Aurelio büyük bir kayıp olabilir ama başka da bir kayıp yoktu. Üstelik antrenörün istediği forvet getirilmişti, Emre'yle beraber. Sorun bana kalırsa Aragones'te.

Çok kritik bir döneme giriliyor. Aragones'i şu sıralarda kovmak, ona bir nevi haksızlık sayılabilir. Zira herkesin bir ikinci şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hele ki yeni geldiği bir ligde. Ama dediğim gibi, kritik bir karar olacak olmasının sebebi de ona bir ikinci şans vermenin oldukça riskli olacağı. Geleceğe dair hiçbir ışık yok, böyle giderse de yenilgiler sürecek. Ancak birkaç yenilgi, FB'yi potadan itmeye yeter de artar. Zor bir seçim olacak ve belki de Aziz Yıldırım'ın kendi geleceğini belirleyeceği bir karar olacak bu.

Basına da helal olsun. 2 ay boyunca şu takımı övmüşler. Yok savunma forvette başlayacak, Aragones'in hırsı şaşırttı, zart zurt. Hep aynı hikaye. Geçen Aragones'e yaşlı kurt diyen gazeteler, şimdi maç sırasında uyuduğunu iddia ediyorlar. Yazıklar olsun.

tahir durten dedi ki...

servet'e yoga desen kafa atar herhalde...