22 Ekim 2008 Çarşamba

BÖYLE DEBUT DOSTLAR BAŞINA

























Haber ABD Ligi MLS'den. 23 yaşındaki kaleci Danny Cepero takımı New York Red Bulls ile çıktığı profesyonel kariyerinin ilk maçında lig tarihini değiştirdi. Takımının Columbus Crew ile deplasmanda oynadığı ve Juan Pablo Angel'in 2 golü ile 2-1 önde götürdüğü maçın 83. dakikasında kendi sahasından kazanılan frikike 80 metreden yaptığı vuruş kale sahasının birkaç metre önünde sekerek Columbus kalecisi Andy Gruenebaum'un üstünden ağlarla buluştu. Aslında normal şartlarda Cepero o an o sahada bulunmayacaktı. Ancak New York'un 1 numaralı kalecisi Jon Conway'in defans oyuncusu Jeff Parke ile beraber federasyondan aldığı 10 maçlık ceza üzerine ilk profesyonel maçına çıkan Cepero hayatı boyunca unutamayacağı bir başlangıç yaptı. Çünkü bir ABD Ligi mücadelesinde gol atan ilk kaleci unvanına sahip oldu. Ligin kurulduğu 1996 yılından beri bu bir ilk. Hem de 80 metreden. Tabi bu arada maçın Amerikan futbolundan bozma bir stadda oynandığını videoyu izlediğinizde göreceksiniz. Bu görüntüyü kabullenmek de mümkün değil ayrıca belirtelim.

Cepero New York Red Bulls tarafından tarafından 2007 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nden draft edildikten sonra 1 sene boyunca okulunba devam etmiş ve Nisan ayında amatör kulüp Harrisburg City Islanders'a kiralık olarak gönderilmişti. Tabi Jon Conway'in cezası gündeme gelince Red Bulls onu kiradan geri çağırdı. Ne kadar doğru bir iş yaptıkları ortada. Cepero geçtiğimiz yıl bir süre lig öncesi hazırlıkları için PSV ile antrenmanlara da çıkmıştı ve Hollanda'da bir geleceği olabileceğinden bahsediliyordu. İlk profesyonel maçında tarihi değiştiren bir adamın üzerindeki dikkat artacaktır.

4 yorum:

bonedriven dedi ki...

isin ilginci olay burda hic ilgi cekmedi nerdeyse, ESPN bile 1 dakikalik kisacik bir haberle gecistirdi, digerleri de ozetlerde rica minnet 'ha bi de mls de ilk kez bi kaleci gol atti vidi vidi' seklinde gecistirdi; new york yerel kanallari bile.


buralarda cok ariyorum futbolu azizim.

Figueres dedi ki...

bu sekilde mac oynanir mi ya, hic oynamasinlar daha iyi. tac cizgisi, ceza sahasi, orta saha hepsi birbirine girmis. bu sekilde futbolu nasil promote edip cekici hale getireceklerini bekliyorum. degil beckham, tum EPLi oraya tasisalar degismez hicbir sey.

MaX CadY dedi ki...

sadece iyi olmak yetmiyor demek ki şansta olucak biraz insanda. sen ilk profesyonel maçına çık ve şansınla tarihe adını yazdır.

Roy Keane dedi ki...

Top normal çimde o kadar sekmezdi.