21 Ekim 2008 Salı

ONUN PORSCHE'Sİ VAR

























Blog içinde gruplaşmaya neden olmuş insandır Jelena Jankovic. Nam-ı diğer Barad-dur ve Canarino isimli blogun bir takım kendini bilmez yazarları yukarıdaki hanımefendiye dil uzatacak kadar seviyesizleşmiştir ama Jelena birincilik koltuğundaki yerine oturduğundan beri turnuva kazanmaya devam ediyor. 28 Eylül ve 12 Ekim tarihleri arasında sırasıyla Pekin, Stuttgart ve Moskova olmak üzere 3 tekler turnuvası kazandı. 12 maçlık bir seri yakalamıştı, Zürih'te geçtiğimiz hafta İtalyan Flavia Pennetta ona dur dedi ama bütün maçı bileğinde var olan bir sakatlık ve dizindeki acı çektiği bir kesikle oynadı. Şaka bir yana Jankovic'i asıl takdir etme sebebimiz hep söylediğimiz gibi korttaki rahat tavırları, aşırı konsantrasyona mal olan gerginliği neredeyse hiç yaşamaması, oyundan zevk alır görünmesi ve geri çizgiden yaptığı paralel passing shotlarının gücü. Bu rahat oyun karakteri onu hiç pes etmeyen bir oyuncu haline getiriyor. Çünkü rahatlık beraberinde oyundan kopmamayı getiriyor. Aslında bu normalde olan bir durum değildir ve kendini salma ile sonuçlanır ama Jankovic bunu önlemeyi biliyor. Çok güçlü bir çift el back hand var (gerçi bayanlarda Mauresmo dışında tek el back hand tenisçi yok ya). Zayıf yanı herkesin birleştiği ölçüde servisleri, eğer o yanını da geliştirebilirse kariyerindeki başarıyı tescilleyecek bir Grand Slam zaferine ulaşacaktır. Bir aksilik olmazsa bu seneyi zirvede kapatacak.








































Stutgart'ta "Porsche Tenis Turnuvası" şampiyonluğu sonucu kazandığı Porsche'yle görüyorsunuz kendisini. Zerafet, başarı....Canarino ile Barad-dur üzülmesin, bir tur da onlara verir. Tekrarlıyorum, bu blog tescilli bir Jankovic hayranıdır. Beğenmeyen kapıyı çıkarken kapatsın.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu insanı(!) beğeneceğime değil blogu, ülkeyi terkederim.

Adsız dedi ki...

son kisim. Cok sert:)

Sosyal_FB dedi ki...

Ben acik birakiyorum, var mi?

zachpaulsen dedi ki...

duthcman neyine vuruldun anlamadım? tenisi desen ondan daha iyi en az 5 bayan tenisçi daha var.kaç yaşına geldi hala bir grand slam'i yok. öyle aman aman bir oyunu da yok..kortta son derece mızıkçı, her şeye itiraz etmesi bir kere antipatik. bana hingis'i hatırlatıyor.

güzellik desen tüm bayanlarda ilk 20'ye giremez. tamam fizik iyi ama yüzü at gibi.

hayır neyini beğendin onu anlamadım. aşkın gözü kör galiba dostum?

Adsız dedi ki...

jelenayı sevmiyorum !!!!

Ferman

Adsız dedi ki...

seneye yeni modelini Safina alacak bu Porsche'nin... Bildigim kadariyla arabasi yokmus Jelena'nin, tenisci arkadaslari hep beraber ona bu iyiligi yapmak istemisler... :)

Adsız dedi ki...

Williams kardesleri bile tercih ederim. En azından daha çok basarı elde ettiler.

Ahmet Bozada dedi ki...

@hücum futbol

hingis'e laf yok :)

PVH dedi ki...

iyi boyle iste, hayirli olsun kirmizi arabasi. frikik vermemis fotolarda bu yuzden sevincliyiz :) ayrica ilk fotografta suratini kupayla kapatmis, digerleri de uzaktan cekilmis. bu sekilde daha sempatik. ivanovice de zirve yolunda basarilar.

sirp genc tenisseverler