26 Kasım 2008 Çarşamba

ANANAS ALDIRDIM İLK ONBİRE GİRDİM


İlginç bir futbolcu Lazovic. Oyun stiline, koşuşuna baktığınız zaman pek futbolcuya benzemiyor ama 2006 yılında geldiği Vitesse'de, daha sonra da geçtiğimiz sezon PSV ile gösterdiği performans onu iyi bir yere getirdi. Hem Koeman'ın hem sonradan göreve gelen stepne hoca Sef Vergoossen'in favori oyuncularındandı ki, sezonun son haftasında PSV'nin ihtiyacı olduğu galibiyeti attığı golle getirip şampiyonluğa imza atan isimlerden birisi oldu. Huub Stevens'ın gelişi onu Koevermars, Afellay, Amrabat gibi isimlerin arkasında yedek kulübesinde bıraktı.

2 hafta önce Ajax Arena'da PSV'i konuk etti. 4-1 kazandılar. PSV'nin hocası Stevens ilk yarıyı 1-0 geride kapattıklarında maçın başında yedek soyundurduğu Lazovic'i oyuna aldı. Lazovic ikinci yarının hemen başında sağ kanattan harika taşıdığı top ile Afellay'a bir gol attırdı. Ne olduysa o anda oldu zaten. Lazovic golden sonra sevinmeyi bıraktı ve kendi yedek kulübesine oldukça sinirli şekilde bağırmaya başladı. Kaptan Simons ve Koevermars onu sakinleştirmeye çalışsa da başaramadı. Maç sırasında kendisini yedek bırakan Huub Stevens'a tavır aldığını anlamıştım ama bu kadar ileri gideceğini beklemiyordum. Videoda da göreceğiniz gibi Sırp dudak okuyucularının yardımı ile Lazovic'in kendi hocası Stevens'a Sırpça "Ananı s...eyim" dediği belirlendi (tam çevirisi ile "You're a pussy, I'll fuck your mother"). Huub Stevens maç sırasında bu olayı görmedi belki de. Hafta içi olay ortaya çıkınca Lazovic kulüpte bir toplantıya alındı. Kovulacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Sonuç ne oldu? Lazovic hafta sonu Heracles maçında ilk onbirdeydi. 2 asist yaptı 1 de gol attı. Bu onun ilk çıkışı değil. 25 yaşındaki golcü daha önce de Partizan'da oynarken takım arkadaşı Niša Saveljić ile soyunma odasında birbirine girmişti.

Tamam oyuncu psikolojisinden anlamak iyi bir özellik ama saha içinde otoriteni bu derece yaralayan ve kendine ulu orta küfür eden adamı ödüllendirmek biraz fazla kaçıyor. Hocaya küfür et, ilk onbire gir.

6 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

sırpların genel yapısı bu. aslında takımda 2 sırp bulunması iyidir. bu siniri olumluya çeviren hoca maçı da çevirir.

Unknown dedi ki...

"yebem ti majko" demiştir kesin. yugoslavların klasik küfürü.
sinirli insanlar. bizde de hocalar tam tersini yapıyor gerçi bu işin. güzel bir lig hollanda:D

arnawut dedi ki...

helal olsun vallahi. o kadar ileri gidebilecek hırs, azim bende olsa okulu 3 yılda bitiririm :D

neretva dedi ki...

Ya da köyde bizimkilerin meşhur küfürünü eklemiştir sonuna "maykada pıçka" demiştir. Bizim küfür kültürü ile yarışırlar

Thermo Rheumon dedi ki...

Ya Lazovic sanki çok daha önce gelmemiş miydi PSV'ye, 2003'ten veya 2004'ten falan ta hatırlar gibiyim, Vitesse'ye kiralık gitmiş olmasın?

SK dedi ki...

Ilk once gayet guzel bir paraya Feyenoord'a geldi orda cok basarili olmadi Vitesse'ye gecti. Basarili olunca PSV'ye gecti.

Hollanda'da cok normal seyler bunlar.

SK