25 Kasım 2008 Salı

BİLETLERİ HAZIRLAYALIM



Hafta sonu Groningen Willem II deplasmanı için Tilbug'daydı. 3-0 mağlup oldular. Maç öncesi daha önce de tanıttığımız Groningen Fanatics ve Z-Side grubunun 100 kadar taraftarı binmişler Groningen'den trene, Tilburg'a yol almışlar. Groningen Hollanda'nın en kuzeyinde yer alan şehirlerden birisi Tilburg ise güneyde haritada göreceksiniz. Tilburg'a geldiklerinde polis trene girmiş "evet efendiler biletleri görelim" demişler. Hepsi maç biletini çıkarıp göstermiş zira Tilburg belediyesinin "maç biletleri aynı zamanda tren bileti olarak da geçerli" açıklamasını gerekçe göstererek. Tilburg polisi de "bizi mi yiyorsunuz arkadaş" diye 100'üne birden hadi doğru eve diye tekrar Groningen trenine bindirmiş, yetmemiş bir de kondüktöre biletsizlere verilen ceza parasını da katıp en az 35 euroluk biletler kestirmiş. Tabi hepsi boyun eğmemişler. 37 tanesi vagondan vagona geçip sıyrılayım derken tutuklanmışlar. Geri kalanlar paşa paşa dönmüşler Groningen'e. Dün 37 kişiden 30'u serbest bırakıldı ancak kaçarken aynı zamanda trendeki çöp kutularını döküp koltukların döşemelerini yırtan 7 kişi hala göz altında. Hepsi kulübü de arkalarına alıp Tilburg belediyesine "paramızı geri verin" diye başvurmuş tabi. Bunlar stadyum yakmış adamlar, treni nasıl bağışladılar şaşırdım.

























Bu arada Hollanda ile ilgili bir tavsiye ve anektod ile bitireyim. Hollanda'da kısa süren tren yolculuklarında çoğu zaman kontrolör uğramaz bile vagona. Ama bunu fırsat bilip "ben bilet almayayım" derseniz, şans eseri ilk kontrolde 35 euro cezayı yersiniz. Eğer bilet almadan bindiyseniz (örneğin treni yakalamak için acele ile) en iyisi kondüktör kontrole çıkmadan sizin ilk vagona gidip ondan bilet satın almanız. O halde dürüstlüğünüz sebebi ile sadece 20-30 centlik bir farkla bileti alıyorsunuz.

4 yorum:

Frapppedaki dedi ki...

O 7 kisiye kanim isindi birden

Dobrowski dedi ki...

deplasmanlarda olağan şeyler bunlar :)

ankara banliyolerinde az kaçmadık kondüktörden :) yakalasa en fazla bi bilet alıyorsunuz. ancak hollandaya gidersek paşa paşa önceden alırız bileti :)

petit dedi ki...

Senden özel bir isteğim var. Bugün bir yerlerde Aralık'ta oynanacak Twente-PSG maçıyla ilgili bir haber okudum. PSG taraftarlarının Hollanda deplasmanına özel olarak hazırlandıkları ve ciddi olaylar çıkabileceği yazıyordu. Sebep olarak da 2007 yılında oynanan Sedan-PSG maçını göstermişler. O maç için Utrechtli holiganlar gelmiş ve PSG'lilerle kavga etmişler. PSG tayfası da rövanş peşindeymiş. Fakat Twente ile Utrecht'nin nasıl bir bağlantısı var çözemedim. Kısaca vaktin olursa bu konuyla ilgili bir post yazmanı bekliyorum. Teşekkürler.

petit dedi ki...

Önceki mesajımda hata yapmışım. UEFA'dan yanlış bakmışım. Twente, Paris deplasmanına geliyormuş. Anladığım kadarıyla yine risk var ama, PSGliler'in gitmesi kadar yüksek değil sanırım.