12 Kasım 2008 Çarşamba

DOKUZ DOĞURMAK İSTEYEN OSASUNA MAÇINA


























Bask bölgesinin takımlarından Osasuna. Bana Osasuna'nın benzeri bir takım getir deseniz direk Ankaragücü kulübünün kapısına götürürüm elinizden tutup. İçine kapalı muhafazakar bir kulüp, mütevazi bütçeler, ara ara çıkış sinyalleri veren başarılar ve orta sıralarda dolanma. Maçı izlenirken ekranın köşesinde ismi görüldüğünde "ne o ya osursana mı o takımın ismi hehehe?" gibi esprilere konu olacak takım işte ne diyeyim. Tabi bu Osasuna'nın son birkaç sezonki profili için geçerliydi. 90'larda ikinci ligde uzun yıllar zaman geçirmiş bir takım. 2005-06 yılında şu günlerde Atletico Madrid'in başında olan Javier Aguirre onları lig dördüncülüğüne taşıdı. O sezon lige kendi evleri El Sadar'da 9 maçta 9 galibiyet alarak başlamışlardı ki bu performans onları lig sonuna kadar götürdü. Lakabı "miss-a lot-ovic"i taşımaktan bıkıp biraz gol atayım diyen Savo Milosevic ve Bernardo Romeo'dan oluşan forvet hattı onları kulüp tarihinin en parlak performanslarından birine taşıdı. Aguirre bu parlak kariyerle Atletico Madrid'in yolunu tuttu. Görev kulübün altyapısından yetişmiş ve 7 yıl formasını giymiş Basklı Jose Angel Ziganda'ya bırakıldı. Ama bir sene önce isim hakları satılan ve yeni adı Estadio Reyna de Navarra olan stadyumda bir türlü istenen sonuçlar alınamadı. Takım o sene Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine rağmen UEFA Kupası'nda yarı finale yükseldi ve kulüp tarihinin en büyük Avrupa Kupası başarısına ulaştı ama ligi 14. sırada bitirdi. İzleyen sezon düşmekten son hafta kurtuldular ve 17.liğe razı oldular. Geçen sezon 11.lik koltuğundalardı.

Bu sezon kabus gibi başladı Osasuna için. Geçtiğimiz sezon Derby'nin PremierLig'de yaptığının bir benzeri La Liga'da olabilir. 10 maç geride kaldı. 5 beraberlik ve 5 mağlubiyeti var Osasuna'nın. Başkan Patxi Izco 1997'de Rafa Benitez'i görevden aldığından beri ilk kez bir hocayı kovdu ve 6 maç sonrası kendi evladımız demeden Ziganda'ya kapıyı göserdi. Yerine gelen eski milli takım hocası Jose Antonio Camacho da derman olamadı. Galibiyeti geçtim gol atamıyor Osasuna. 10 maçta 3 gol attılar. Ligin en az gol atan takımı olduğu gibi 2. ligdeki tüm takımlardan da daha az gol atmış durumdalar. Hatta şöyle diyeyim, geçen hafta Samuel Eto'o ve Higuain Osasuna'nın 10 hafta boyunca atabildiği golden 1 fazlasını 1 haftada attılar. İspanyollar Osasuna'nın 2005-06 dönemindeki şaşaalı periyodundan önce yıllarca sürsürdüğü "topu ileriye ve olabildiğince yükseğe vur ve uzaklaştır" taktiğine döndüğünü söylüyorlar. Bu sene deplasmanda oynadıkları ve 0-0 biten Getafe maçını izledim ve geçen hafta 0-0 biten (ne sürpriz) Atletico maçına bir göz gezdirdim. Polyanna'yı şeref tribününe koysan 60. dakikada pompalı tüfeği ağzına dayayıp intihar eder. O derece umutsuz durumdalar. Atletico maçına bakarken farkettiğim bir şey daha var. Saha çizgileriyle tribünler arasında nerede ise boşluk olmaması. Biraz araştırdım, tek farkeden ben değilim. Talihsiz İspanyol muhabirin çektiği cezaya şuradan bakın. Osasuna'nın bu seneki maç sonuçlarını koyuyorum son olarak. Artık iddaa'da alt çok kolay, işte karşınızda baba Talay.

Osasuna-Villarreal: 1-1
Mallorca-Osasuna: 1-1
Valencia-Osasuna: 1-0
Osasuna-Deportivo:0-0
Numancia-Osasuna: 0-0
Osasuna-Santander: 0-1
S.Gijon-Osasuna: 2-1
Osasuna-Betis:0-2
Getafe-Osasuna:0-0
Osasuna-A.Madrid:0-0

4 yorum:

giggle loop dedi ki...

http://notboringarsenal.blogspot.com/2008/11/genel-bak-ispanya-1.html

http://notboringarsenal.blogspot.com/2008/11/osasuna-gen-portillo-ve-rdvan-dilmen.html

Futbol ilginç oyun:
Osasuna 3 atmış 9 yemiş, 5 beraberlik, 5 mağlubiyet.Sonuncu.
Deportivo 9 atmış, 9 yemiş, 4 galibiyet, 3 beraberlik. Altıncı.
Sonuncu Osasuna ligin en az yiyen 3. takımı(3 takımla birlikte)
Altıncı Deportivo ligin en az atan 4. takımı.(Valladoid ile birlikte)

Adsız dedi ki...

Osasuna'nın iyi bir kadrosu var, zamanla düzeleceklerdir. Kike Sola ve Dady'nin sakatlıkları vurdu biraz onları. Camacho ile birlikte ofansif oynamaya çalışıyorlar, bu bile bir artı.

AB..

Her Yol Roma dedi ki...

"ender gelişen osasuna atakları" lafını dea dilimize kazandıran takımdır bu bask kulübü.

a.c. sedef dedi ki...

Polyanna'yı şeref tribününe koysan 60. dakikada pompalı tüfeği ağzına dayayıp intihar eder.

başka bişey yazamıyorum