12 Kasım 2008 Çarşamba

PENDİK RUHU BERNABEU'DA


1915'teki kuruluşundan 1930'lara kadar 4 tane İspanya Kupası kazanmış bir takım Real Union. Bizim iş yerindeki İspanyollarIn "once a very good team, but looooong looong ago" diye tarif ettikleri bir takım. İspanya'nın Vefası veya Altınordusu diyeyim siz anlayın. Maçlarını 5,000 kişilik Stadyum Gal'de oynuyorlar ve İspanya'nın üçüncü kademesi Segunda B'de mücadele ediyorlar. 1930'dan sonra İspanya'da esameleri okunmamış. Dün akşama kadar. İspanya Kral Kupası'nda Real Madrid'i kendi evlerinde 3-2 mağlup ettikleri maçın rövanşında Bernabeu'dan 4-3'lük bir mağlubiyet ve deplasman golü avantajı çıkararak Kral Kupası'nda tur atladılar. 3 gün önce Malaga'dan kendi evinde 3 gol yiyip 4 gol atmıştı Real, şimdi de 3 gol yedi 4 attı ama bu sefer sahadan başları eğik ayrıldılar. Raul 3 gol attı rakip kaleye (üçüncü golünde Bueno'nun da hafif bir teması var gibi ama) onunkiler Higuain'in Malaga'ya attıkları gibi hoş anılarla hatırlanmayacak. Real'i yıkan gol kayıp zamanın ilk saniyelerinde geldi. Şunu da belirtmek lazım, "bu kupadır bizim umurumuzda değil" havasıyla gençlerle çıkmadı sahaya Schuster. Sneijder, Van der Vaart, Cannavaro, Salgado, Gago, Metzelder hepsi sahadaydı. Kuruluşundan bu yana 40 yılını İspanya'nın dördüncü kademesi Tercera'da geçirmiş bir takım tescilli kainat güzelini kupanın dışına itmiş oldu böylece. Casillas'ın yerine kaleye geçen Dudek 2005 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde Shevchenko'nun penaltısını kurtarıp kupayı getirdiğinden beri yokuş aşağı gidiyor.





















Bernd Schuster maç sonrası "rakibi küçümsemek gibi bir durum yok ancak çok pozisyon verdik" diyerek geçiştirmiş ama İspanyol basını şimdiden dedikoduları başlattı. Cumartesi Valladolid deplasmanında alınacak bir yenilginin Schuster'i koltuğundan edeceği söyleniyor. Yerine düşünülen aday da şimdilik başkan Ramon Calderon'un çok güvendiği direktör Miguel Portugal Angel. Tabi Copa Del Rey'den elenmenin yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı alınan 2 yenilgi de bu dedikouları destekledi. Yine de Schuster'in hala belli bir kredisi olduğunu düşünüyorum. Tabi bu defans üçer üçer yemeye devam ederse ne olur bilmem?

4 yorum:

hadesperado dedi ki...

içimin yağları eridi...
az kaldı Schuster biraz daha sabretsin; sırada daha izlemesi gereken Leo-Eto'o show var...

-14 Aralık-

başlık cuk oturmuş bu arada :)

Adsız dedi ki...

Başlık cok itici geldi banada,maçın skorunu duyunca aklıma Fenerin 4-3 lük galibiyeti geldi,çooooooookkk eskilere gitmedim amma velaki ne kadar sıradanlaştı herşey,eskiden ezeli rekabet vardı,çekişme vardı.. bi şeyi üst üste 9-10 sefer yapınca keyfi kalmıyor,Hevesimi kaybettim,keşke Pendikle bi daha kapışsakda derbi zevki yaşasak.Malum Pendik de Galatasarayda İstanbul takımı ama Galatasarayı yenmenin bi esprisi yok ki be kardeşim.
Ferman

Adsız dedi ki...

Real'in tandeminde Metzelder'i gördünüz mü o maçtan uzak duracaksınız. Hele bi de Michel Salgado bekteyse, o maçı unutun. Garibim Dudek'in hiç suçu yok. İlk gol Salgado'nun kafasının üstünden geçen top, dokunamıyor. İkinci gol Metzelder ile Salgado'nun arasına atılan top.

Hala Arhavin peşindeler, E. Garay'ı ne diye Santander'e kiraladılarsa, şu maçta olsaydı sadece bir gol yerlerdi.

AB..
AB..

Consigliere dedi ki...

garayla olacak gibi değil garay duran toplarda ve yerden hazırlık paslarında etkili bir oyuncu olmasına rağmen kademe anlayışında falan sıfır.Fundemental olarak biraz daha gelişmesi lazım 2 sene sonra çok iyi oyuncu olacak ama şuanda madrid kalibresinde bi adam değil.Ha tandemde Metzelder varsa dediğin doğru Garay olsa daha az yerlerdi