10 Kasım 2008 Pazartesi

SİZE NUMARA VERDİLER Mİ?














Aslında bu belli bir süredir devam eden bir olay. West Ham, forma sponsoru olan seyahat şirketi "XL Holidays"in batması sonucu, firmanın reklamını formanın önünden kaldırmak zorunda kaldı. Birkaç maç bu şekilde reklamsız oynadılar. Daha sonra da daha önce üretilen firmaların üzerine yama yapmaktan bıkmış olmalarından olabilir, formaın ön tarafında reklam olması gereken yere futbolcuların forma numaralarını bastırmak için izin aldılar. 1,5 aya yakın süredir bu şekilde sahaya çıkıyorlar. Kulüp Upton Park'ta da üzerinde "XL" ibaresinin bulunduğu her şeyi kaldırdı. Hatta Premier Lig'in kendi fantazi futbol oyunundaki formalardan bile XL ibaresi kaldırıldı. Öncelikle söyleyeyim numara renginin beyaz olması orada pek hoş bir görüntü oluşturmuyor. Ayrıca WBA'nın sponsorsuz formasının hala çok güzel olduğunu belirtmeliyim. Son olarak tekrarlıyorum illa oraya bir şey koymak istiyorlarsa, West Ham'a gönül vermiş Steve Harris ve Bruce Dickinson'la konuşsunlar Iron Maiden'ı formaya bassınlar. Dünya çapındaki taraftarları ikiye katlanmazsa ben de bir şey bilmiyorum.

4 yorum:

ziggytheking dedi ki...

fantazi futboldaki formaların bile reklamını koymak nasıl bir inceliktir? madem oraya da haftanın karmasına seçilen oyuncunun forma numarasını yazsalarmış :)

Unknown dedi ki...

izlanda battı, başkan ağlıyor, mascherano ve tevez transferinden dolayı gelen ceza sonucu takım iyice maddi külfete uğradı sanırım. yeni forma basamayız, elinizdekilerle idare edin gibi duruyor resmen. sanki londra'da merdiven altında bir terzi dikmiş gibi.
acaba satılan formalardaki reklamlar ne durumda. zaten yakında ts forması alıp west ham diye yutturacağım millete:)

Çetin Cem dedi ki...

wigan-west ham maçından bi kare koyun bence, epl tarihinde iki takımın da formasında reklam olmadığı ilk ve (ikinci yarıya kadar) tek maç :) biraz tanıl bora/haşmet babaoğlu romantizmiyle yaklaşırsak pre-endüstriyel futbol dönemi gibi :)

Flying Dutchman dedi ki...

@çetin cem

sanırım wigan değil wba demek istedin, wigan'ın forma sponsoru var çünkü....yazıda linkini bulacağın başka bir yazı var o maçtan bir kare var her iki takımın da sahada reklamsız yer aldığı...WBA-West Ham maçının