10 Kasım 2008 Pazartesi

KUPA VENUS GEZEGENİNDE






















Blogun tenis takipçilerinden "erkut-td" cuma günü şampiyonluk için Williams tahmini yapmıştı. Kutluyoruz efendim kendisini haklı çıktı. Doha'nın galibi Venus Williams oldu. Önce yarı finalde bizim şampiyonluk adayımız Jelena Jankovic'i 6-2, 3-6 ve 6-3'lük setlerle daha sonra da finalde Rus Vera Zvonareva'yı 6-7, 6-0 ve 6-2'lik setlerle mağlup ederek şampiyon oldu. Böylece 1,340,000 dolarlık şampiyonluk ödülünün yanı sıra gruplarda 3 galibiyet aldığı için 400,000 dolar turnuvayı namağlup bitirdiği için de 50,000 dolar ekstra kazanıp reklamlar, sponsorluklar derken aşağı yukarı 2 milyon dolarla evine dönmüş oldu. Resimde yanında duran bayanlar tenisinin efsanesi ve kupaya da adını veren Billie Jean-King. İlginç olan finali oynayan iki tenisçinin turnuvaya katılan 8 tenisçinin sıralamasında en aşağıda olan 2 tenisçi olması. Williams 7, Zvonareva ise 8. sırayı işgal ederek Doha'ya geldiler. Zvonareva turnuva sonrası Kuznetsova'nın üzerine çıkarak bayanlar WTA Tour'da yılı kariyerinin en yüksek yeri olan 7. sırada bitirdi. Tüm sıralamayı buradan görebilirsiniz. Biz ilk 20'yi bloga taşıyalım.















1-Jelena Jankovic
2-Serena Williams
3-Dinara Safina
4-Elena Dementieva
5-Ana Ivanovic
6-Venus Williams
7-Vera Zvonareva
8-Svetlana Kuznetsova
9-Maria Sharapova
10-Agnieszka Radwanska
11-Nadia Petrova
12-CarolineWoniacki
13-Flavia Pennetta
14-Patty Schnyder
15-Victoria Azarenka
16-Alize Cornet
17-Marion Bartoli
18-Anna Chakvetadze
19-Dominika Cibulkova
20-Katarina Srebotnik






















Genel anlamda değişen bir şey yok aslında. İlk 20 tenisçinin 13 tanesi doğu bloku hatta kısaltalım demir perde ülkelerinden. 7 Rus, 2 Sırp, 1 Polonyalı, 1 Bulgar, 1 Slovakyalı ve 1 Sloven tenisçi. Danimarkalı Wozniacki Polonya asıllı. Onu da katarsak 14 oluyor. Geri kalan 6 tenisçide 2 Amerikalı, 2 Fransız, 1 Rus ve 1 İsviçreli yer alıyor. Williams kardeşler 4-5 sene içinde ortalıktan çekildiğinde ve arkadan gelenleri de göz önüne alırsak bayan tenisinde 2010'lu yıllar tamamen 20 ve 60. meridyenler arasındakilrin hakimiyetinde olacak gibi görünüyor.

Bu arada Ana Ivanovic sene sonunda, kort dışındaki medya, reklam anlaşmaları ve hayranlarla olan ilişkiler göz önüne alınarak verilen ACES Ödülünün sahibi oldu. Yani anlayacağınız ödülün hasını Venus Williams alırken Ivanovic yılı medya maymunu ödülünü alarak bitirdi, hayranları kusura bakmasın. Orada da puanlama şu şekilde olmuş. Ödülün daha önceki galipleri Arantxa Sánchez-Vicario, Gabriela Sabatini, Amanda Coetzer, Lindsay Davenport, Martina Hingis, Anastasia Myskina ve Svetlana Kuznetsova.
















1. Ivanovic, Ana (595)
2. Jankovic, Jelena (565)
3. Williams, Serena (345)
4. Chakvetadze, Anna (315)
Dementieva, Elena (315)
Hantuchova, Daniela (315)
7. Kuznetsova, Svetlana (265)
8. Williams, Venus (245)
9. Schnyder, Patty (240)
10. Petrova, Nadia (230)


Jankovic seneyi Grand-Slam'siz kapattı. Ne diyeyim? O sene bu sene değilmiş.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi ,Ivanoviç ile alıp veremedeğin bir durum söz konusu mudur?

Ahmet

Sosyal_FB dedi ki...

O sene
hahahahahaaa

Adsız dedi ki...

ders almam ders veririm... :)

Hollandaspor'um, sakalarimiz, birbirimize takilmalarimiz bir yana, ata sporumuz tenise blogunda bu kadar sIk yer vermen, bu sporu sevmen, isin arkaplanini kurcalayip, skor tenisini takip etmeden karalaman takip etmeye deger...

zevkle okuyoruz efenim...

Öperim ellerinden....

Spicoli dedi ki...

Ivanovic her daim gönüllerin sampiyonu zaten.

PVH dedi ki...

en alttaki guzellige bakar misiniz? buna hayran olmak sucsa idamligim. boyle de dolmuscuyumdur.

Flying Dutchman dedi ki...

Ivanovic'i sevenlere Ivanovic'in bir sözü ile sesleniyorum

haydeeeee başka bloga :)))

Adsız dedi ki...

helal ucanhollandali, bende nefret ederim ivanovicten.