30 Aralık 2008 Salı

ANDRE-PIERRE GIGNAC


Fransa Ligi'nde son 4 sezonun gol kralının attığı en yüksek gol sayısı 21. 2004-05 sezonunda Rennes forması giyen Alexander Frei 20 gol attı. İzleyen 2 sene boyunca Paris Saint Germain'in Portekizlisi Pauleta 21 ve 15 golle krallık tacını giydi. Geçen sene Lyon'lu Karim Benzema kendisini Fransız milli takımına taşıyan ve fiyatını 100 milyon euroya çıkaran sezonda bile 20 gole ulaşabildi. Yarısına gelinen Fransa Ligi'nde bu istatistiği bozacak bir oyuncu var. Toulouse'un dünya futboluna son armağanı Andre-Pierre Gignac.

23 yaşında Gignac. Bu sene takımının attığı 19 golün 12 tanesine imzasını bıraktı. İkinci yarıda da performansını sürdürürse 25 gol barajına dayanabilir. Bu alanda son yıllarda 25 gol barajını geçen tek bir adam var. 2002-03 sezonunda Monaco formasıyla 26 gole ulaşan Shabani Nonda. Zaten 1980 yılından beri de Jean Pierre Papin'in 18989-90 sezonunda attığı 30 gole başka yaklaşan olmadı. Gignac futbola Lorient kulübünde başlamış bir isim. Kısa bir Pau FC macerası ve 2006-2007 sezonunda takımın değişmez oyuncusu olarak filelere 9 gol bırakması sonucu Toulouse tarafından transfer edildi. Geçtiğimiz yıl takımın 1 numaralı forveti İsveçli Johann Elmander'in gerisindeydi ve sadece 2 gol bulabildi. Onun sezon başı Bolton Wanderers'a transferi ile en büyük gol umudu haline geldi ve umutları boşa çıkarmadı. Gol krallığı yarışının zirvesinde. Ceza sahası içindeki pozisyonlarda duracağı yeri gayet iyi bilen ve karambollerden çok iyi tek vuruşlar çıkarabilen bir adam. Sadece kaleciden dönen toplara vurarak attığı 4 gol var. Buna ilaveten de duran topları çok iyi kullanıyor. İlzediğim kadarıyla dikkatimi çeken en önemli özelliği, uzak köşeye ayak içiyle yapılan plaselerde üst düzey bir yeteneği olması. Yalnız o da baş parmağını ağzına sokup sevinenlerden. O yüzden benim gözümde maça 3-0 mağlup başladı. Bir an önce bu alışkanlığı bıraksın başımızın üstünde yeri var.

Domenech 2. yarı başında da bu formunu sürdürürse onu Mart ayındaki eleme maçlarında Fransa milli takımına mutlaka çağıracaktır.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

fransa ligi özetlerinden takip etmeye çalışıyorum bu adamı gerçekten çok iyi stili bana göre..

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Evimizde sadece Kablolu TV olması dolayısıyla Fransa ve Almanya Ligleri'ni izleyebiliyorum.

Toulouse'da dikkatimi çeken 3 futbolcu var; Jeremy Mathieu, Etienne Didot ve Andre Pierre Gignac.

Gignac bahsettiğiniz özelliklerin tümüne sahip bir futbolcu, bu konuda söylediklerinize ekleyeceğim herhangi bir şey yok. Fakat diğer 2 oyuncu hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum;
Jeremy Mathieu 190 cm boyunda, bir pilot santrafor düşünün. Sonra bu santrafora "Sol kanat senin" deyin. Mathieu tam böyle bir futbolcu. 25 yaşında, fizik gücüyle ikili mücadelelerdeki top kazanma beceresi yüksek, ilk pasları çok iyi atan, duran topları etkili kullanan bir futbolcu. Boyunun getirdiği bir yavaşlık var fakat teknik özellikleri bu eksiği kapatacak boyutta. Bakari Sagna-Patrick Vieira arası bir futbolcu ve bekte durmasına rağmen ileri çıkmayı çok seviyor. Sanki sol bek değil de sol kanatmış gibi oynuyor.

Etienne Didot da Mathieu gibi 25 yaşında. Orta sahanın ortasında kondisyonu hiç tükenmeyen bir futbolcu. oynadığı mevki itibariyle Mahtieu'dan daha ofansif bir görev üstleniyor. Pasları ve takımı hızla ofansa çıkarması ile dikkat ediyor.

Gignac'ın 2, Didot'un 1 gol attığı Toulouse-St Etienne maçının gollerini aşağıdaki Youtube linkinde veriyorum, izlemek isteyen arkadaşlar ilk goldeki Toulouse'un hızla atağa çıkmasına dikkat etsinler.

http://www.youtube.com/watch?v=2pcGHRLjoN4