4 Aralık 2008 Perşembe

NISSAN NAKAMURA ACCENTA


Japon Hiyamoto ailesi hafta sonu Nissan'ın Yokohama'daki bayisine gider. Evin reisi Yoshida karısı Ryoko'ya "bayan arabası" olarak bilinen Nissan Micra'lardan 965.000 Japon Yenine bir tane alır. Bayinin muhasebecisi Takashi parayı Nissan'a aktarır. Nissan'ın muhasebecisi Kurita aynı rakamı 7.000 pound olarak Yokohama F. Marinos kulübüne geçer. Kulüp başkanı Shigeo Hidaritomo da Micra satışlarından gelen paralarla 3 milyon poundu toplayıp Celtic kulübünün kapısını çalar. Bütün bu sürecin amacı şudur. Shunsuke Nakamura'yı evine döndürmek.

Nakamura Yokohama doğumlu bir oyuncu. Futbola da Yokohama F. Marinos'un Japon Ligi kurulmadan önceki ismiyle Nissan Motors F.C'nin genç takımında başlamış bir isim. 1997'de A takıma geçiyor. 5 sene sonra Reggina'ya transfer olana dek. Bu sezon başı Celtic'ten ayrılacağı söyleniyordu ama Nakamura yetiştiği kulüp olan Marinos'a dönene kadar Celtic'i bırakmayacağını açıkladı. Kulübün yukarıdaki açıklamalardan da anlayacağınız gibi sponsoru olan Nissan harekete geçti. Ancak tüm dünyayı etkileyen mali kriz 3 milyon poundluk bonservis bedelinin toplanmasında sıkıntı yaşanmasına yol açtı. Firma yetkilileri çareyi bulmuşlar. Arabaların satışını artırmak. Bu yüzden de Nissan Micra'ların fiyatlarında özel indirimler yapmışlar. Bir tanesi de buradadır. Hiyamoto ailesinin haberi yok Nakamura'yı onlar transfer edecek. Ocak ayında transferin gerçekleşmesi bekleniyor.

3 yorum:

mustafa taha dedi ki...

gelen haberler Nkamura'nın sezon sonuna kadar Celtic'te kalacağı şeklinde. Gerçi 2 haftadır birgün gidecek, birgün kalacak diye haberler çıkıp duruyor...

Alfredo dedi ki...

celtic en iyi oyuncusunu bırakırmı? tabikide bırakmaz.İskoçya'da yılın futbolcusu seçilmiş bir futbolcudan bahsediyoruz.

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Japonlardan korkacaksın abi, adamlar futbolcu almak için araba fiyatlarında indirim yapıyorlar:)

Benzer şeyleri genelde Katalanlar yapar. Katalan petrol şirketinden benzin almak için diğer bayilerden daha uzak olan yeri tercih ederler. Gerçi Katalanlarınki milliyetçilikle daha çok bağdaşıyor ama :)