10 Aralık 2008 Çarşamba

ROBERT ACQUAFRESCA
















Geçtiğimiz yılın Ocak transfer dönemi yaklaşırken Galatasaray'ın peşinde olduğu söyleniyordu. Hatta Nonda'yı Roma'da izlemek için giden Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel'in Cagliari forması giyen oyuncuyu izlemeye aldığı söyleniyordu. Sonra ne oldu da bu transferde hiçbir gelişme olmadı bilemiyorum. Büyük bir ihtimal İtalya'nın gelecekteki gol umutlarından olması onun bonservisine de etki etti ve Galatasaray'ın o anki mali durumu bu rakamları karşılamaya yetmedi.

Polonyalı bir anne ile İtalyan bir babanın çocuğu Acquafresca. Babası İtalyan olduğu için isminde herhangi bir Polonya çağrışımı yok. Zaten tüm futbol eğitimini de doğduğu İtalya'da almış ve futbola Torino altyapısında başlamış bir isim. Önce 18 yaşında 2 sene süren bir Treviso macerası, ardından Inter tarafından transfer edilmesi ama transferinden hemen sonra bonservisinin yarısının, co-ownership olarak belirtilen sistem doğrultusunda Cagliari'den transfer edilen Suazo için söz konusu kulübe verilmesi. Geçtiğimiz sezon Cagliari onun çıkış senesi oldu ve İtalya 21 yaş altı takımına girmeyi başardı. Inter sezon sonu Suazo transferi için Cagliari'ye verdiği yarı-sahiplik hakkını da tekrar satın aldı ancak 2008-09 sezonunda da futbolcunun Cagliari forması giyeceğini açıkladı. Oyuncu bu sene de gollerine devam ediyor.

1.84 boyuyla hava toplarına hakim olduğu kadar yerden son vuruşları da oldukça etkili bir oyuncu İlk bakışta hava hakimiyeti ve fizik açısından Luca Toni'nin Fiorentina'daki hallerini, genel olarak da Fernando Torres'i andırıyor. İlginç olan Onun takasta kullanılması ile Inter'in yolunu tutan Suazo'nun daha sonra Balotelli'nin takıma girişi ile Benfica'ya gönderilmesi ve Acquafresca'nın Balotelli ile beraber Inter forvetinin geleceği olarak görülmesi. Balotelli 18 Acquafresca 20 yaşında. 21 yaş altı İtalya milli takımı 2009 Haziranında İsveç'teki 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda bu 2 kozu forvet hattında kullanacak. Tabi anne tarafı ve dili konuşabilmesi sebebiyle Polonya'nın Hollandalı hocası Leo Beenhakker onu Polonya milli takımına davet etti ama, tüm futbol eğitimini İtalya'da almış oyuncu İtalya milli takımında oynamayı seçerek bence de doğru bir karar almış oldu. İsmini 1-2 sene içinde daha fazla duyacağız.

1 yorum:

edgar belgi dedi ki...

ismi ve uzun boyu yuzunden takipcisiyim 2 senedir, fotografta tam bir pes oyuncusu gibi cikmis. inter'de oynar mi yoksa milan, juve biri kapar mi bilinmez.