23 Aralık 2008 Salı

TAKLACI ARENAYA DÖNDÜ





















14 yıl önce 35 yaşında iken Rayo Vallecano'daki 1 yıllık kariyerini bitirip La Liga'ya veda etmişti Hugo Sanchez. Dönüşü teknik direktörlükle oldu. La Liga'da düşmeme mücadelesi veren Almeria'nın başına getirildi. Eski hoca Gonzalo Arconada yarım sezonun sonunda kapıyı görmüştü hafta başı. Taklacının atanması çok hızlı oldu. Bir önceki görevi Meksika Milli Takımı teknik direktörlüğünden alınışını blogda dile getirmiştik. Gördüğüm en ilginç kovulmalardan birisi. A milli takım hocası 23 yaş altı takımını 2008 olimpiyatlarına götürmediği için kovulmuştu.Yerine Sven-Goran Eriksson geldi, Mexico City'nin en yüksek villasında oturuyor. Şu anda da bütün herkes devre arası kampını düşünürken o Azteca Stadı'na uzaktan bakıp tekilaya şişesine kurt sarkıtıyordur.

Neyse biz Hugo Sanchez'e dönelim, kovuluşunun 2 sebebi var aslında. Birincisi 2008 Olimpiyat Elemeleri için 23 yaş altı oyuncularını milli takıma gönderen ama başarı yerine avuçlarını yalayan kulüp yöneticilerinin 2'ye karşı 16 oyla Hugo Sanchez'in kovulma fermanına imza atmaları, diğeri de ilginç şekilde Sanchez'in milli takım forması üzerindeki anlayamadığım değişiklikleri. Yıllardır bilinir Meksika'nın iç saha forması yeşil dış saha forması beyazdır. Sanchez dış saha formasını kırmızıya döndürdü. Bu yeteri kadar tepki çekmişken "yeşil forma da yeşil çimlerle karışabiliyor, bunu da beyaza döndürelim" diye çıkış yapınca memleketten ikinci tepkiyi gördü tabi. Bir ara Galatasaray'ın altın ve gümüş renkli formalarını Fatih Terim'in tasarladığı iddiası ortalarda dolaşırdı. O sezon Galatasaray iflah olmadı. Modacılığa soyunan Sanchez de kapıyı gördü. Hocaların bu işlerden uzak durmaları lazım ehemmiyetle. Almeria'daki macerasını göreceğiz.

1 yorum:

L dedi ki...

1. sanırım burda günümüz insanının değişime ne kadar kapalı olduğunu görebiliyoruz bir kez daha (çok mu genelledim ne?). bir benzeri de turkuaz forma meselesinde bizde olmadı mı? gerçi turkuaz olan sadece şort ya, neyse. aslında güzel düşünmüş, sonuçta meksika bayrağı da 3 renkli ve, değişik kombinasyonlar hoş sonuçlar yaratabilir her zaman. almanya'nın kırmızı forması da ilginç geliyor ama, aslında ne kadar hoş. fransa'nın da kırmızısı var artık hatta, ne güzel.

2. o fatih hoca'yla ilgili olan iddiayı kim ortaya çıkardı bilmem ama, şu kesin, galatasaray o sezon o tasarıma sahip olan (yani düz, sol kısmından dikine farklı renk bir ince çizginin indiği) tam 4 forma giydi (kırmızı, beyaz, altın, gümüş). yani renkler konusunda müdahil olmuş olabilir ama, tasarıma gelince aynı şeyi söyleyemeyiz.