16 Aralık 2008 Salı

YOLUMUZA TAŞ KOYULDU

























Farkettiniz mi bilmem ama Mustafa Denizli'nin tekik direktörlük yaptığı zamanlarda hep dudaklarında uçuklar çıkar. Genelde bir takım çalıştırmadığı ve yorumculuk kulvarında gittiği dçnemlerde ise bunlara pek rastlamayız. Fatih Terim maçlar sırasında sıklıkla ceketini çıkarır, yakın çekimlerde çok fazla terlediğini görürüz. Beşiktaş'a ilk geldiği dönemde Christph Daum kulübede inanılmaz sinirli bir kişilikti ki, kokain davaları sonrası bu genel ruh hali nedense duruldu. Yılmaz Vural'ı anlatmama gerek yok zaten. Hele o dönemde Daum-Vural ikilisinin karşı karşıya geldiği bir Gaziantepspor-Beşiktaş maçı vardır ki dillere destan, keşke bir görüntüsünü bulabilsek. Yanlış hatırlamıyorsam Gaziantep'in 2-1 kazandığı maçta Daum malzeme çantasını yedek kulübesi duvarına fırlatmış, Yılmaz Vural da kaçan pozisyonlar sonrası secdeye yatmıştı. Vural'ın son vukuatı geçtiğimiz yıl çalıştırdığı Antalyaspor küme düşünce intihara kalkışmak oldu biliyorsunuz.

Futbolun taraftarların stres katsayısını artırarak sağlığa zararlı hale geldiği ile ilgili bir şeyler karalamıştık daha önce. Geçici miyopluk ve ülser hormonunun sık salgılanması bu verilerden bazıları. Saha kenarındakiler için de aynı şey geçerli. Yukarıda yazdıklarımız göz önünde olan örnekler. Bir de olmayanlar var. İki tanesi Premier Lig'den geldi. Geçtiğimiz hafta Chelsea'nın hocası Felipe Scolari'nin böbreklerinde 3 tane böbrek taşı bulundu ve hastaneye sevkedildi. West Ham ile 1-1 berabere kaldıkları maçın akşamını hastanede geçirdi Brezilyalı. Derken dün Liverpool'ın hocası Rafa Benitez de aynı sebeple Liverpool kentinde bir operasyon geçirdi, hafta sonuna kadar taburcu edilmesi bekleniyor. Benitez de Cumartesi günkü 2-2'lik Hull City beraberliğinden sonra Pazar akşamı böbrek ağrılarının arttığını belirttiğinden hastaneye sevkedilmişti. Scolari'nin de kısa süre içinde ufak bir ameliyat geçireceği söyleniyor.

Birisinin başında Rusya'nın en zengin adamlarından olması bir yana, dünya futbolunun ve transfer piyasasının kaderini tek başına değiştirmiş ve "Seçilmiş Kişi"yi bile tek kalemde harcamış bir adam, diğerinin başında da Amerikalı 2 Mc Donalds ekonomisi patronu var. Üstelik Benitez bu sene ipi göğüsleyemezse Anfield Road'dan yalnız yürüyerek ayrılacağını biliyor. Genelde olan stresin üzerine çok büyük bir maddi baskı binmiş durumda. Başlarına geleni stresten ayrı tutarak açıklamak imkansız. Böyle giderse tahminim Mark Hughes sıradaki talihli olacak. Böbrek ilaçlarına şimdiden başvursun tavsiyemdir. Türkiye sınırlarında şimdilik pek bir tehlike yok. Denizli'nin uçukları normal seyrinde. Skibbe, kendisi için değil de Kalli için endişelenebilir, daha yaşı genç. Aragones benzer dertten muzdarip olabilirdi ama onun tehlikesi yok. Maçlar oynanırken genelde sahaya bakmıyor.

1 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Scolari veya Benitez Türkiye'de çalışsa ne olurdu diye merak etmemek elde değil..

Süper! ligimizde sürekli kaybedilen puanlar sonrası sürekli hastanelere taşınırlardı herhalde.

Gerçekten Aragones'in kimi zaman neden maçı seyretmediğini soruyordum kendime. Belki de gerçekten nedeni budur, kendi sağlını koruyor adam, ötesi var mı?