6 Ocak 2009 Salı

ARE YOU GOALKEEPER?



















Bizde takımlar kötü gittiğinde taraftarla futbolcu arasında peydah olan kavgalar meşhurdur. Aracın önünü kesmeler, soyunma odasına giderken işaret parmağını sallayarak yapılan giderler, çok ileri giderse futbolcu tartaklamalar. Genelde 2 tarafın da işi azıttığı örnekleri gördük Türkiye'de. Kimi zaman futbolcu yediği yumrukla veya meydan dayağı ile kaldı kimi zaman da taraftar yediği fırçayla. İspanya'dan bir örnek geldi dün. Espanyol'un Kamerun'lu 24 yaşındaki kalecisi Carlos Kameni dünkü antrenmanda meydana gelen bir olay sonrası sıkıntılı günler geçiriyor. La Federación de Peñas del Espanyol'un (Espanyol Taraftarlar Birliği) 30 yaşındaki üyesi David isimli bir taraftar antrenmanda Kameni'nin kontratını uzatmasını istemediği yönünde bir kaç şey söylüyor yüksek sesle. Sebebi Pazar günü Athletic Bilbao ile oynanan ve 1-1 biten maçta Kamerunlu'nun yaptığı fahiş hata. Önce yan topa çıkıp kendi defans oyuncusuyla anlaşmazlık yaşıyor ve bu nedenle de topu elinden kaçırıyor sonra da çok yakınından geçen gol vuruşuna müdahale edemiyor.

David kendisine bu yönde serzeniş yapınca Kameni de yanına gidip yakasından tutuyor ve "ölmek mi istiyorsun, ben profesyonelim, bana saygı göster" diyerek "respect my authoritaaaa" havalarına bürünüyor. Tabi işin içine "ölüm" kelimesini karıştırıp tehditkar denizlere açılınca taraftarlar birliği üşüşüyor olaya. Dün yaptıkları açıklamada takımla ilişkisinin kesilmesini istediler. Yapılan açıklama "Espanyol formasını giymeye layık olmadığı, antrenmanı izlemeye gelen genç ve çocuk yaştaki taraftarlara kötü örnek olduğu ve geçerli en ağır cezaya çarptırılmasının gerekliliği" yönünde ifadeler içeriyor. Sezon sonu kontratı bitecek olan Kamerunlu'nun yol alması hızlanacaktır bu hadiseyle. Yalnız belirtelim takımın defans oyuncusu Sergio Sanchez "aynı şeyi ben de yapardım" şeklinde fikrini belirtmiş.

Türkiye'de benzer hadiselerde hangi tarafın haklı veya mazlum olduğu konusunda kararsızım. Bir tarafta hiçbir eleştiriyi kabullenmeyen futbolculardan oluşan bir güruh diğer yanda "Are you player? Are you big player?" imha ekibi. İki ucu karanfilli değnek anlayacağınız.

1 yorum:

GK dedi ki...

Kameni'yi isteyen çok,hiç üzmesin o esmer bünyeyi sezon sonuna kadar sıksın dişini.