26 Ocak 2009 Pazartesi

CHRISTIAN BRÜLS


Trabzonspor-MVV işbirliğine birkaç kez değindik blogda. Karadeniz takımı Türkiye Ligi tarihinin en iyi işlerinden birisini yapıyor şu anda. Hollanda gibi futbolcu yetiştirme konusunda önemli artıları olan bir ülkenin, çok fazla tanınmayan ama önemli bir potansiyeli olan 2. Lig takımıyla "pilot takım" benzeri bir ilişki içerisinde. Trabzonspor'un Belçika'nın Eupen takımından transfer ettiği 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Christian Brüls bu hafta takımının FC Dordrecht ile 2-2 berabere kaldığı maçta 1 golün de altına imzasını attı. Giderek yeteneklerini geliştiren bir adam. Tüm orta sahayı yönetiyor. Ersun Yanal'ın gelecek sene Trabzonspor orta sahasına onu monte edip etmeyeceği şeklinde haberler dolaşıyor. Selçuk İnan o bölgede Yanal'ın vazgeçemeyeceği oyunculardan birisi. Oyuncuya özel bir ilgisi var. Dolayısıyla halen Trabzonspor'a Brüls için teklif götüren Anderlecht ve Standard Liege Belçika 21 yaş altı milli oyuncuyu Trabzonspor'dan koparacak gibi geliyor. MVV'de Trabzonspor'un işine yarayacak bir kaç oyuncu daha var. 19 yaşındaki 2 forvet oyuncusu Gineli Alpha İbrahim Bah ve çift pasaportlu Güven çavuş bunlardan ikisi. 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ganalı Gideon Boateng de önemli bir isim. Bu genç isimler önümüzdeki sezon için Trabzonspor'un kadrosunda görülebilecek isimler. Özellikle takımın başında Fuat Çapa'nın bulunması Trabzon yönetimi ve Ersun Yanal'la iletişim için önemli bir avantaj. Şahsen pilot kulüp konusunda Türk takımlarının İskandinavya tarafın açılmalarının hiç de fena olmadığını düşünenlerdenim. Özellikle yabancı sınırlaması giderek ortamdan çekilirken.

3 yorum:

delgado dedi ki...

brüls kiralık değil mi şu an o takımda? sene sonunda da bildiğin bedelsiz şekilde trabzon'a gelecek sanıyordum ben. gelse çok iyi olur, bildiğim kadarıyla kendisi colman gibi aynı zamanda mücadeleci ve durarak oynayan bir oyuncu değil. brüls-colman-selçuk veya papy-brüls(colman)-selçuk üçlüsü dağıtır bu ligi.

delgado dedi ki...

ha pardon, yanlış anlamışım. "trabzonspor'a teklif götüren" denmiş. yine de trabzon olsam adamı bir süre daha tutarım yollamadan evvel, zaten adam piyasa yapmış elinde patlamaz yarım sezon sende kalsa.

Adsız dedi ki...

Umarım seneye forma şansı verir Ersun hoca ona


İlgili yazı:

http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/02/christian-bruls.html