20 Ocak 2009 Salı

EŞ DURUMUNDAN KANGURU



















Bizim basının yaptıkları transfer haberlerinin kokusu çıkmaya başlayınca favori bahanesidir. "Prensipte anlaşılan Surprise Moriri'nin eşi bu transfere karşı çıkınca Moriri defteri kapandı". Bir de bu "defter kapanma" hikayesi var biliyorsunuz. Mübarek 8 ortalı harita metot defterini doldurur transfer hikayeleri nasıl defterse. Konuyu dağıtmayalım bu transfer olacak futbolcunun eşinden ve çocuklarından icazet alması çok meşakkatli iştir. Zira o an evin reisinin kim olduğu anlaşılır. Robbie Fowler da bu aralar bu işle meşgul. Eşi Kerrie 3 kızı Madison, Jaya ve Mackenzie ile oğlu Jacob'ı ikna etmeye uğraşıyor. Blackburn Rovers ile imzaladığı 3 aylık kontrat yenilenmedi ve Fowler serbest bırakıldı kulüp tarafından. Şu aralar Avustralya'nın Queensland eyaletinin açıklarındaki Dunk Island'da tatilde. 2009-10 yılında A-League'e katılacak olan North Quensland Fury FC takımıyla anlaştı. Londra'daki ailesini alıp Avustralya'ya getirecek ve ülkeyi sevdirmeye uğraşacak. 2007 yılında Sydney FC ile kontrat imzalaması gündemdeydi ancak eşinin karşı çıkması üzerine transfer gerçekleşmemişti. Sydney'i beğenmeyen Queensland'ı ne kadar beğenir blemem ama Fowler antrenman tesislerini, stadı ve şehirdeki okulları gayet sevmiş. E dil problemi de yok. 1 hafta içinde transfer açıklığa kavuşacak. Bu arada belirtelim Türkiye'de de uzun süre forma giymiş olan Ufuk Talay da 2009-10 sezonu için Queensland Fury ile anlaştı. Dolayısıyla aksilik olmazsa Fowler ile takım arkadaşı olacaklar.

















Tasmania United, Gold Coast United, North Queensland Fury derken Avustralya Ligi'nin takımlarının bulunduğu yerlere bir göz atmak lazım. Harita aşağıda. Wellington Phoenix Yeni Zelanda takımı ve Avustralya Ligi'nde mücadele ediyor. Gelecek sene güneydoğuda görülen küçük ada Tasmanya'dan da katılım olacak. Benim dikkatimi çeken takım elbette Perth Glory FC. Bir süre önce Rusya'dan anlattığımız anektod onlar için de geçerli. Bizim ülkenin en içi boş muhabbetlerinden olan "Bizans-Anadolu"nun yapılmasına en müsait liglerden birisi olmuş. Blog yazarı Canarino'nun deyimiyle "adamın başarılı olacağı varsa da deplasman masrafları yüzünden olamıyordur."

2 yorum:

çubuk makarna dedi ki...

fm'de (sanırım 2006) perty glory ile avustralya kıta şampiyonu olup dünya klüpler şampiyonasında bi brezilya takımını eleyip barcelonadan 5 yiyerek dünya 2.si olmuşluğum var :)

Adsız dedi ki...

''hepimiz fovler'in kiracısıyız''
mealinde(tam hatırlayamadım şimdi) bir tezahüratı vardır kop tayfasının.
burada fowler( ve mcmaniman'ın)liverpool'daki emlak zenginliğine gönderme yapılır.
çocukluğu kötü ev şartlarında geçen bu iki adamın,tüm parasını emlak mevzusuna yatırması sonucu, liverpool'un offical evsahibi sıfatını elde ettiğini söyleyebiliriz.
neyse fowler'un futbol aşkını anlıyorum ama bu kadar da kasmaya gerek yok. ingiltere'de alt liglerde oynayarak da amatör bir ruhla bu işe devam edebilir bence..zira artık alacak kaç tane ev kaldı ki...