27 Ocak 2009 Salı

TRİBÜN YAPIMI FORMA


















Taraftarların görüşü ile belirlenen kulüp lakabı, stadyum yeri ve ismi, takım ismi derken yeni bir adım daha atıldı bu alana. Taraftarın görüşü ile forma belirleme. Adımı atan Leicester City. 2009 yılı kulübün 125. kuruluş yıl dönümü. Bu yüzden kulüp yetkilileri resmi internet sitesinde gelecek sezon giyecekleri forma ile ilgili bir oylamaya gittiler. Oy kullanan 20.000 Leicester taraftarının % 65'i 125. yılda reklamsız forma giyilmesi yönüne oy kullandılar. Gelecek sezon Leicester formasının ön yüzünde kulüp armasından başka hiçbir şey yer almayacak. İkinci sırada da yukarıda gördüğünüz amblem yer aldı. Forma bu sezonun son lig maçı olan Scunthorpe United maçında tanıtılacak. Başkan Milan Mandaric "böyle önemli bir kilometre taşında taraftarlarımızı dinlemek gerekiyordu, forma bu önemli kuruluş yıldönümünde aynı zamanda kulüp ile özdeşleşmiş bir ikona dönüşecek" şeklinde demeç verdi. Futbolun ticarethanesinin çarkının en fazla döndüğü diyarlardan bu tür haberler gelmesi sevindirici.

Biliyorsunuz bizde de her sezon başı internet üzerinde taraftarların tasarladığı formalar dolaşıyor. Pek dikkate alındığını söyleyemeyiz. Örneğin bu sezon başı Trabzonspor için kendi taraftarlarının tasarladığı formalar kulübün şu anda giydiği formalardan çok daha göz alıcıydı. Kulüplerin tümüyle olmasa da her sene 1 adet formanın tasarımını taraftarlara bırakması bir çözüm önerisi olabilir. Tabi burada sponsor ve üretici firmanın da onayı alınması gerekiyor, zira tasarım konusunda artık onlar da söz sahibi. En azından kulüp tarafından belirlenmiş 7-8 farklı forma internet üzerinde oylamaya açılıp 4 tanesi taraftarlarca belirlenebilir. Bu her 2 tarafı da memnun eder diye düşünüyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

"böyle önemli bir kilometre taşında taraftarlarımızı dinlemek gerekiyordu"

böyle şeyleri okuyunca içim acıyo....

Lev Kom dedi ki...

İki veya üç yıl önce M'Boro "gelecek transfer döneminde hangi futbolcuyu alalım" diye 7-8 tane ismi oylatıyorlardı, çok garip gelmişti bana. Diğer yandan taraftarlar artık bu işi forumlarda yapıyor ama kulüplerden öte iş büyük tedarikçi firmalarda bitiyor. Kendilerine ekstra kalıp yükü binmemesi için "bizim forma stilimiz" bu diyerek sadece logo ve renk değiştiriyorlar.

Adsız dedi ki...

galatasaray'ın 100.yılda yaptırdığı formadaki devasa avea yazısı yüzünden o kadar önem vermeme rağmen almamıştım o formayı. leicester yönetimi ve taraftarı keşke örnek olabilseymiş bizlere de...

Adsız dedi ki...

...please where can I buy a unicorn?