5 Şubat 2009 Perşembe

QUINTON ILL-FORTUNE




















Manchester United onu Atletico Madrid'den transfer ettiğinde 22 yaşındaydı. Alex Ferguson onun için 1,5 milyon pound ödedi ki 1999-2000 yılını şampiyon olarak bitiren Manchester United'ın o seneki tek transferiydi. 7 sene boyunca kaldı Old Trafford'da, hep "ha patladı patlayacak" muamelesi gördü basından. Elinde patladı United'ın ve 7 senede oynadığı bir dolu reserve lig maçından sonra BoltonWanderers'a gitti. Sonrasında da Sunderland, kısa süren bir Sheffield United deneme süresi ve bu sezon başı imza attığı Brescia. Bu takımların hiçbirinde forma giyme sayısı 10'u bulmadı. Brescia ile sadece 1 maçta 21 dakika forma giymişti ki kontratı feshedildi ve elinde bonservisle kulüp aramaya başladı. Ona göre İtalyan hoca Nedo Sonetti oyun stilini beğenmemişti. 31 yaşında son durağı Belçika birinci ligi Jupiler League ekibi AFC Tubize oldu. Zamanında Elvir Balic için "Real Madrid'den Konya'ya" diye başlık atmıştı Türk basını. Fortune da o hesap. Adı gibi çok şanslı bir kariyeri olmadı. "Manchester United'dan Tubize'ye". Neden böyle diyorum çünkü Güney Afrika'lı oyuncunun kendisi bile Tubize'yi tanımıyor. Futbolcular transfer oldukları takım için "..... büyük bir kulüp, şunu şunu tanıyorum" diye demeç verirler ya havaalanında, işte Fortune böyle bir takımın varlığından beri habersiz. Transfer teklifini alınca oturmuş google'a, yazmış Tubize diye, tahminen bir resmi siteye bir wikipedia'ya bakmış, "tamam" demiş "Tubize harika bir kulüp". Takım 23.000 nüfuslu Tobeke kentinin takımı ve ligde 16 . sırada düşme mücadelesi veriyor. Amacı 2010'da ülkesinin ev sahibi olacağı turnuvada milli formayı giyebilmek. Gittiği takımın adını google'dan araştıran adamın o kupada kadroya alınma ihtimalini de siz değerlendirin artık.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fortune manchester united'da dolgu malzemesi olarak iş yaptı aslında, sakatların yerini doldurmak için ferguson bolca kullandı kedisini, ki united'da 76 maça çıkmış. ama tabi kalitesi united seviyesinde değil o kesin.
bir de buna benzer jordi cryuff faciası vardır united tarihinde, adam en son ukrayna'da dandik bir takımdaydı. bu tip hadiseleri "transfer yanlışları"na mı bağlamalı yoksa alex ferguson'un böyle adamlardan bile verim alabilmesinin mucizevi başarısına mı şaşırmalı bilemiyorum.