18 Şubat 2009 Çarşamba

RISE OF THE AMAZONS





















Aynı anda beynine ve penisine kan gitme konusunda Albert Einstein'ın belirttiği gibi sorun yaşayan bir takım yarım akıllılar futbol stadlarında bayanların varlığını tartışadursun futbol tarihinde bir devrim yaşanmak üzere. İngiltere altıncı kademesi olan Güney Konferans Ligi'nde mücadele eden Güneydoğu Londra kenti Dulwich'in takımı Fisher Athletic FC'nin bu akşam Eastleigh ile oynayacağı maçta, takımın başında bayan bir teknik direktör olacak. 27 yaşındaki Donna Powell dünya futbol tarihinde bir kulübün A takımının başına geçen ilk bayan teknik direktör olacak böylece.












Hikaye aslında ilginç. Öncelikle belirtelim bu görev sadece bir maçlık olacak. Donna Powell kulübün stadyumu Champion Hill'in turnikelerinden sorumlu operatör. Kulüp başkanı Martin Eede yaşanan mali sıkıntılara çare bulmak amacıyla "Be-The-Manager-For-The-Day" adında bir fikri ortaya atmış. Yani kulübe belli bir para yardımı yapan insanların 1 maçlığına takımın başına geçmesi. Fikri duyar duymaz harekete geçen Powell gönlünden 500 poundu çıkarıp bağışlayınca kulüp yetkilileri de "buyur kulübeye" demişler. Takımın asıl hocası Türk asıllı bir İngiliz olan David Nedjate Mehmet. Kulübün basın sözcüsü, bir başka Türk asıllı isim Joe Arif maçta Powell'dan bir ışık görmeleri halinde onunla tam zamanlı kontrat imzalayacaklarını açıkladı. Zira Fisher Athletic üstüste 10 maçtır mağlup oluyor ve ligde sondan ikinci sırada (Bu arada kulüp yetkililerinin isimlerindeki bu Türk sosu Fisher Athletic'le ilgili biraz yazı yazma gerekliliğini de ortaya çıkardı, Joe'ya havale edelim bunu). Donna Powell işe tamamen yabancı değil. Londra'da faaliyet gösteren bir spor okulu olan Red Lion Boys Club'ın 11 yaş altı takımın çalıştırıyor. "Çocukları idare etmekle bir lig kulübünü çalıştırmak arasında çok büyük fark var ama futbol futboldur, bu akşam takım saçma sapan uzun toplarla oynamayacak, benim anlayışım olan kısa ayağa paslarla sonuca gitmeye çalışacağız" şeklinde demeci patlatmış bile. Zamanında TRT ekranlarında hafta sonları yayınlanan, 12 bölümlük İngiliz yapımı "The Manageress" bir kadın futbol teknik direktörünün hikayesini anlatıyordu. Rüya tam 20 yıl sonra gerçek oldu 1 maçlık da olsa. Ancak yukarıda kulüp açıklamasına bakılırsa devam etme ihtimali de var.

Biz bu arada "tribünde kadının ne işi var"ı tartışmaya devam edelim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben tribünde bayan sayısının artmasına karşıyım...Bu kadar da net söylüyorum...Her ne kadar mafalda'ya saygı duysam da maç öncesi tiyatro,sinema ya da konkene gider gibi süslenen,facebook'a profil resmi koymak için stadda değişik sürrealist çalışmalar sergileyen dişi tayfayı istemiyorum...Mafalda tarzı bayan seyirciye her zaman mantığımız açık... (Mafalda bak üstüme gelme :)iyi bağladım)

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Bu takım Eren ve Sami biraderlerin takımıdır. Takımın asıl sahibi Sami, ama board yetkisi Erendedir.

alperensaylar dedi ki...

bizde de kastamonu amatör kümede bir takımı bir zamanlar bir bayan çalıştırıyordu ama sonra ne oldu bilmiyorum.

Noat Samisa dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/2005/11/06/spor/axspo05.html

Cidespor, yıl 2004.Hem de sözleşmeli. :)

Röportajda Adana denilmiş, ayıptır; güzelim Abana'dır orası.

Frapppedaki dedi ki...

@Barad

Birgun en frapan elbisemi giyip bulmak var sizi tribunde.