25 Mart 2009 Çarşamba

CIDADE DE DEUS MONTEVIDEO vol.2


Dünyanın en fazla adrenalin içeren aktiviteler listesini şahsım adına son 2-3 ayda güncelledim. Artık yamaç paraşütü, roller coaster, bungee-jumping gibi aktivitelere Uruguay'da futbol maçına gitmeyi de eklemiş durumdayım. Ülkede stadyumlarının hali nicedir diye düşünmeye başladım. Önce geçen senenin sonlarında başladı hadiseler. Şampiyonluk adayı iki takımın mücadelesi, Danubio-Nacional maçında iki takım taraftarları birbirine girdi, 200 taraftar tutuklandı, 2008-09 Apertura ligi tatil edildi. Maçlar bir süre sonra tekrar oynanmaya başlandı ve Aralık ayının sonunda son haftaya gelindi. Son haftada yine şampiyonluğu belirleyecek maçlardan olan Danubio-Penarol maçı öncesi, geçmişte yaşanan olaydan sonra ev sahibi takımın Jardines Del Hipodromo Stadyumu'nda gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesi lig bir kez daha tatil edildi. Son hafta oynanmadan kaldı ve daha Apertura'nın sonucu alınmamışken Clasura'ya geçildi. Ama Clasura öncesi yapılan bir hazırlık maçında Nacional taraftarlarından birisi Penarol taraftarlarından çıkan bir kurşunla göğsünden vuruldu. 93 kişi tutuklandı bu sefer. Uruguay futbol federasyonu Apertura hala bitirilmemişken Clasura Ligi'ni başlattı. Orada da 6 hafta geçilmişti ki geçen cumartesi bir hadise daha patladı. Defensor Sporting deplasmanda Penarol'u 1-0 mağlup etti. Maç bitiminde kendilerine ayrılan bölümü terkeden bir grup bayan taraftar ve çocukları Penarol taraftarlarının sladırısına uğradılar. 11 yaşında bir küçük taraftar kafasına gelen bir şişe ile yaralandı. Taraftarlar Defensor Sporting soyunma odasına sığınarak kendilerini kurtarabildiler. Penarol taraftarları hızını alamayıp bir de polislerle çatışmışlar. 10 tutuklama ve 6 yaralanma da orada var. Penarol başkan yardımcısı Edgar Welker stadyum güvenliğinin hiçbir sorunu olmadığını ileri sürerek polisi suçluyor. Yine de kulüp büyük bir ceza alacak yüksek ihtimalle. Topu topu 15 maç oynuyorlar bir lig periyodu boyunca ama ülke savaş alanı gibi. Sezon sonuna kadar en az 2 kez daha iptal edilir maçlar diye düşünüyorum. Zira gördüğünüz gibi erkek, kadın, yaşlı, çocuk demeden saldırıyorlar birbirlerine.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

maçtan çıkan adamın kafasına 50 metreden koca sandalyeyi atan adamlar buradan oraya nasıl gözüküyorsa, uruguay da buraya öyle gözüküyordur sanırım ve eminim uruguay'da da herkes aynı şeyi düşünüyordur:

yaşasın futbol, ölsün geri kalan her şey!

Minero dedi ki...

Benim anlayamadığım yetkililern neden adam akıllı sorunu masaya yatırıp enine boyuna düşünüp sonra yaptırım uygulamıyorlar. Bizden beterleri de varmış diyorum...