12 Mart 2009 Perşembe

HULK




















Bu sene oynanan her iki Fenerbahçe maçında da Lisandro ile birlikte en çok dikkati çeken isimdi Givanildo Vieira de Souza ya da bizim bildiğimiz ismiyle "Hulk". Bu formunu sezon başından beri devam ettiriyor. Sezon başında 2008-09 Şampiyonlar Ligi'ne damga vurması beklenen 10 genç oyuncu arasında gösteriliyordu. Dün gece izlediğim Atletico Madrid maçında Leo Franco'nun kalesine gelen her tehlikede parmağı vardı. Lakabının hakkını verecek şekilde son derece güçlü, aynı zamanda teknik kapasitesi yüksek ve istediği yere topu atabilecek ayakları var. Gördüğüm tek eksiği son hareketi yapma konusunda ufak zaafları olması. 22 yaşında henüz. Kendisini geliştirecektir. Bu sezon sonu veya gelecek sezon ortası büyük ihtimal İspanya Ligi'ne adım atacaktır diye düşünüyorum.

Kariyeri ilginç Hulk'un. 19 yaşında futbola başladığı Vitoria'dan Japonya'ya geldi ve 2005 sezonunda Kawasaki Frontale forması giymeye başladı. Tutunamadı Kawasaki şehrinde ve önce 2006'da sonra 2007'de kiraya gönderildi. 2006'da Japon 2. Ligi'nde Consadole Sapporo'da 25 gol attı ve gol krallığını 1 golle Vegalta Sendai'den Borges'e kaptırdı. 1 sene sonra yolu yine kiralık olarak 2. Lig'deydi. Bu sefer Tokyo Verdy formasıyla. Krallığı 11 gol farkla kazandı, zira 42 maçta tam 37 gol atmıştı, bu performansı Tokyo'yu J1'e taşıdı. Tokyo bu performanstan sonra onunla sözleşme imzaladı. 2008 sezonuna da onlarla başladı ama Porto bu genç adamın Japonya'da daha fazla vakit kaybetmesinin önüne geçti ve onu Portekiz' getirdi. Çok değil 14 ay önce Japon 2. Ligi'nde forma giyiyordu, şimdi Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde forma giyecek. 22 yaşında bir adamın kariyeri açısından müthiş bir atlama. Bu sene 8 golle Lucho Gonzalez ile birlikte takımın en çok gol atan adamı. Lakabı Japonya yıllarından. Güçlü fiziği ve oyun karakterinden kaynaklanıyor. Tabi bu lakabı almasında 1,5 sezon formasını giydiği Tokyo Verdy'nin yemyeşil formasının da büyük katkısı var. Çeyrek finallerde ismini duymaya devam edeceğiz.

4 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Ben pek de etkili bulmamıştım daha doğrusu bence dikkate değer bir performansı yoktu Fener maçlarında. En fazla, büyük olmaya çalışan ortadirek takımların peşinde olacağı bir oyuncu olacaktır diye düşünüyorum.

Ftenoz dedi ki...

Benzer bir kariyer sıçraması geçen senede Gökhan Gönül için geçerliydi. Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynamadan bir sene önce 2. ligde gençlerbirliği oftaş için oynuyordu.

roland deschain of gilead dedi ki...

ne yalan söyliyim ilk gördüğümde adamı şaka gibi geldi bi de lakabının hulk olduğunu öğrenince dedim ki herhalde bu adam taraftarın sevdiği kazma statüsünde kendine kadroda yer buluyor.

beni feci yanılttı, tahmin ediyorum 3 sene içinde kendi adına tüm avrupa da kurulan fan club lar olacaktır bu adam için

Adsız dedi ki...

Porto'nun Japonya liginde bile gözlemcilerinin olmasıda kulüp politiklarının nasıl işlediğine dair çok somut bir örnek!